APLIKACIJA EUROHR: HNB-ov kalkulator za lakši prelazak na euro | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

APLIKACIJA EUROHR: HNB-ov kalkulator za lakši prelazak na euro

Autor Krunoslav Ćosić

Isprobali smo novu aplikaciju koja će od 1. siječnja 2023. olakšati preračunavanje iz kuna u eure i obrnuto

 euroHR (12).jpg Izvor: HNB

Iako svi na mobitelima imamo kalkulator, a imaju ga i vlasnici mobitela starih i do 20 godina, Hrvatska narodna banka je ipak za vlasnike pametnih telefona ponudila aplikaciju koja uključuje kalkulator u koji je odmah postavljena vrijednost odnosno omjer između kune i eura. Dakle, ne morate u svoj kalkulator unositi dvije informacije – tečaj i vrijednost određenog proizvoda.

U euroHR je dovoljno samo upisati iznos u kunama i on se automatski preračunava u eure. Uz još jedan klik, a to je odabir preračunavanja iz eura u kune te unosa iznosa u eurima saznat ćete koliko nešto košta u kunama, ukoliko ne možete procijeniti skupoću ili se radi o dobroj cijeni.

Uz preračunavanje eura i kune aplikacija euroHR sadrži i najnovije vijesti iz HNB-a te razna pitanja i odgovore. Ukoliko ih pročitate moći ćete riješiti pitalicu s 20 pitanja odnosno slikovni kviz s osam pitanja o euru i svemu što biste trebali znati. Iznenadit ćete se, ali nisu baš sva pitanja lagana i nije baš jednostavno doći do maksimalnog broja bodova. Recimo, kolika je masa svih eurokovanica koje će HNB pustiti u optjecaj.

U svakom slučaju, radi se o korisnoj i praktičnoj aplikaciji za one koji u lipu žele znati koliko nešto košta u centima i eurima. Aplikacija je dostupna za iOS telefone s verzijom 11.0 ili novijom te za Android telefone od verzije 5.0. Ono što se čini zanimljivo je da aplikacija ne prikuplja nikakve podatke s vašeg telefona niti se podaci dijeli s trećom stranom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI