STUDENT ESPORTS TOURNAMENT: Završeno je svih pet faza | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

STUDENT ESPORTS TOURNAMENT: Završeno je svih pet faza

Autor Krunoslav Ćosić

Nagradni fond je bio izuzetno vrijedan, a pobjednika je odlučio broj drugih mjesta u igrama

 TVZ tim.jpg Izvor: Student Esports Tournament

Studenti su odmjerili snage u igrama League of Legends, Rocket League, Counter-Strike: Global Offensive, Assetto Corsa Competizione te u PlayerUnknown's Battlegrounds.

Završeno je svih pet faza Student Esports Tournamenta (SET-a). U šok završnici studenti TVZ-a po treći su put zaredom osvojili Student Esports Tournament. Nagradni fond u vrijednosti od čak 12.600 eura bio je veliki mamac.

Top 3 tima S lige su prije posljednje faze natjecanja međusobno bili razmaknuti za 20 bodova. Tehničko veleučilište u Zagrebu (TVZ) imao je 360 bodova, Fakultet informatike u Puli (FIPU) 350 bodova, a Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) 340 bodova.

 FER tim.jpg
FER tim
Izvor: Student Esports Tournament

A liga nam je ponudila još tješnju situaciju prije posljednje faze. Odjel za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku (MATHOS) te Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) su imali jednak broj bodova (330), dok ih je u stopu slijedilo Veleučilište u Bjelovaru (VUB) s 320 bodova.

U šok završnici turnira koji je doslovce bio odlučen u posljednjoj mapi PUBG-a, TVZ i FER su završili s jednakim brojem bodova (380), dok je deset bodova iza njih, na 370 bio FIPU. Pobjednika Student Esports Tournamenta odlučio je broj drugih mjesta u igrama jer su i FER i TVZ osvojili po jednu disciplinu, no TVZ je imao jedno srebro više. TVZ je tako po treći put zaredom postao pobjednik Student Esports Tournamenta.

 VUB tim.jpg
VUB tim
Izvor: Student Esports Tournament

Od S lige su se u završnici turnira oprostili Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) te Tehnički fakultet u Puli (TFPU), koji će sljedeće sezone povratak u elitni razred natjecanja tražiti u A ligi. Na prvom i drugom mjestu A lige, koja jamče nastup u S ligi u sljedećoj sezoni, su završili FESB te VUB.

Studenti FESB-a su tako uspjeli ostvariti comeback u S ligu, nakon što su iz nje ispali u drugoj sezoni, dok su se studenti VUB-a uspjeli u svom prvom nastupu na SET-u odmah kvalificirati za nastup u višoj ligi. Taj pothvat je dosad pošao za rukom samo studentima FIPU-a. Vidjet ćemo hoće li VUB slijediti primjer FIPU-a te se uključiti u borbu za naslov u sezoni 4.

 FIPU tim.jpg
FIPU tim
Izvor: Student Esports Tournament

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI