ANDROID TABLETI: Poboljšajte produktivnost u pregledniku Chrome | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ANDROID TABLETI: Poboljšajte produktivnost u pregledniku Chrome

Autor Igor Martić

Donosimo detaljan pregled najnovijih Chrome ažuriranja

 Android tablet.jpg Izvor: Google

Tableti vam omogućuju da pregledavate web kod kuće ili u pokretu, bilo da kupujete novi TV ili završavate neki posao. Sa sljedećim izdanjem preglednika Chrome na Androidu olakšat će se navigacija između kartica (tabova) i brže obavljanje posla na tabletima.

Donosimo detaljan pregled najnovijih Chrome ažuriranja koja su sada dostupna na svim Android tabletima, a bit će dostupna i na novom Pixel Tabletu, kada se lansira tijekom ove godine.

Lako pronađite karticu (tab) koju tražite

Ponekad može biti izazovno uhvatiti pravu karticu na manjem zaslonu, pogotovo kada imate otvorenu gomilu kartica. Zato je Google dodao novi usporedni dizajn koji olakšava pronalaženje prave kartice u Chromeu.

 1 Chrome_side-by-side_tab_design_BcUrwuN.gif Izvor: Google

Ako se prebacujete naprijed i natrag između dvije kartice, značajka automatskog pomicanja unatrag može vam pomoći da prijeđete natrag na prethodnu karticu. A kako bi se spriječilo da slučajno zatvorite kartice sakrit će se gumb za zatvaranje kada kartice postanu premale. Ako zatvorite karticu koju niste namjeravali, vraćanje u jednom koraku može vas vratiti tamo gdje ste bili.

Pregledajte svoje kartice kroz vizualnu rešetku kartica

Ako stalno imate puno otvorenih kartica u Chromeu vizualna mreža kartica savršena je za vas. Umjesto pretraživanja svih vaših kartica u jednom horizontalnom nizu kartice se prikazuju u rešetki, s pregledom koji vam pomaže da se krećete s manje dodira.

 2 Chrome_browser_visual_tab_T4MKf9D.gif Izvor: Google

Vizualne kartice također pomažu ako imate sklopivi uređaj jer manji, presavijeni zaslon s vanjske strane odgovara većem zaslonu s unutarnje strane vašeg tableta.

Povucite i ispustite iz Chromea

Kako biste lakše dijelili i spremali sadržaj dok pregledavate web sada možete jednostavno povući slike, tekst i poveznice koje vas zanimaju iz Chromea i ispustiti ih u drugu aplikaciju kao što su Gmail, Fotografije ili Keep.

 3 Chrome_dragging_and_dropping_.gif Izvor: Google

Rad u desktop načinu

Ponekad se web stranica na tabletu jednostavno ne čini isto kao na računalu. Ako web-mjesto na vašem tabletu ne radi onako kako bi trebalo ili vam je samo draže iskustvo na radnoj površini, možete postaviti Chrome da uvijek traži i prikazuje verziju web-mjesta za desktop. To vam može dati mogućnosti koje trenutno postoje samo u verziji za stolno računalo, poput određenih izbornika i gumba.

Koristite grupe kartica na svom tabletu

Ako koristite Chrome na računalu vjerojatno već znate koliko su grupe kartica praktične. Pripazite — grupe kartica uskoro dolaze u Chrome na Android tabletima. Moći ćete ostati organizirani grupiranjem povezanih kartica kako biste se mogli bolje usredotočiti na jedan zadatak bez gledanja nereda s drugih otvorenih kartica.

Bez obzira na to volite li više koristiti miš, olovku ili prst Chrome na Androidu trebao bi biti jednako intuitivan i poznat na tabletima kao i na računalu ili telefonu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI