I ZA TABLETE I ZA SKLOPIVE UREĐAJE: Google predstavlja najnoviji Android OS | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

I ZA TABLETE I ZA SKLOPIVE UREĐAJE: Google predstavlja najnoviji Android OS

Autor Krunoslav Ćosić

Stiže operativni sustav namijenjen za velike ekrane

 shutterstock_223080856.jpg Izvor: Shutterstock

Uz tablete, koji u posljednjih godinu-dvije imaju povećanje prodaje, sve veći broj proizvođača ima i sklopivi uređaj koji se nakon rasklapanja pretvara u pravi tablet. I za takve uređaje potrebna je drugačija verzija operativnog sustava nego na klasičnim pametnim telefonima.

 shutterstock_1806806938.jpg Izvor: Shutterstock

Google je otkrio verziju Android operativnog sustava dizajniranu posebno za tablete i sklopive pametne telefone, budući da je ciljao na kontinuirane nadogradnje kako bi poboljšao upotrebljivost uređaja s većim zaslonima.

U korporativnom blogu Google je otkrio kako softver za Android 12L uključuje optimizacije početnih i zaključanih zaslona uređaja te postavke za poboljšanje izgleda ovih značajki na tabletima i sklopivim uređajima, prenosi Mobile World Live.

Razlike između ovog (tablet) i standardnog Androida 12, koji se postupno prebacuje na kompatibilne pametne telefone, ukazuju na brojne promjene osmišljene kako bi olakšale obavljanje više zadataka istovremeno na jednom ekranu i učinile zaslone vizualno privlačnijim.

 shutterstock_1147538675.jpg Izvor: Shutterstock

Među ključnim značajkama su promjene mjesta na kojem se pojavljuju obavijesti, s tim da se one prebacuju u namjenske stupce kako bi se osiguralo više prostora za njihovo pregledavanje i odbacivanje, te programska traka za pomoć pri obavljanju više zadataka.

Google planira izbaciti Android 12L na odabrane Samsung, Lenovo i Microsoft uređaje tijekom drugog dijela ove 2022. godine. Detaljno se planira nastaviti s izgradnjom više značajki i funkcionalnosti koje će pomoći da se maksimalno iskoriste uređaji s većim zaslonom u verziji Android 13 i novijim, najavljuje Google.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI