VELIKO PITANJE: Fortnite se vraća na iPhone uređaje!? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VELIKO PITANJE: Fortnite se vraća na iPhone uređaje!?

Autor Smartlife

Jeste li spremni za povratak igre Fortnite na iOS telefone?

 Fortnite (1).jpg Izvor: Fortnite

Izvršni direktor kompanije Epic Games Tim Sveeney najavio je povratak igre Fortnite na iOS uređaje u 2023., skoro tri godine nakon što je hit igra uklonjena s Appleove App Store trgovine zbog kršenja pravila, nakon čega je započela pravna bitka između ove dvije kompanije.

"Dogodine na iOS-u", rekao je Sveeney na Twitteru, uz propratnu objavu slike Fortnite lika koji gleda u vatromet u obliku broja 2023.

Apple navodno planira već ove godine "otvoriti" iOS i dopustiti instaliranje aplikacija iz izvora koji nisu App Store kako bi se povinovali novom zakonu o digitalnim tržištima Europske unije. U okviru novog zakona i njegove primjene Epic Games bi mogao vratiti Fortnite na iOS, ali, naravno, ne kroz Apple trgovinu aplikacija.

Prošlog rujna, nakon dugotrajne pravne borbe između tehnoloških giganata, sud je presudio kako iOS aplikacijama mora biti dopušteno da usmjere korisnike na opcije plaćanja van onih koje nudi Apple, a u odvojenoj presudi ustanovljeno je da je Epic Games prekršio ugovor o poslovanju koji je imao s kompanijom iz Cupertina.

 Fortnite (2).jpg Izvor: Epic Games

Zbog toga kompanija mora platiti 30% prihoda koje je skupila otkad je implemetiran novi sistem. Kompanije nisu bile zadovoljne ovim presudama pa se njihovi odvjetnici trenutno bore kako bi oborili odluke suda.

Epic Games tvrdi da je kontrola kompanije Apple nad iOS operativnim sustavom i App Store trgovinom antikonkurentna i da bi alternativne trgovine aplikacija trebalo dopustiti na iPhone uređajima.

 Fortnite (8).jpg Izvor: Epic Games

Apple, s druge strane, vjeruje kako je App Store najsigurniji i najpouzdaniji način za developere da ciljaju korisnike kao i za korisnike koji istražuju aplikacije. Sveeney je ranije nazvao App Store "medveđom uslugom za developere".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI