RAPIDAN USPON TIKTOKA: Hoće li rasti Facebook i Instagram? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RAPIDAN USPON TIKTOKA: Hoće li rasti Facebook i Instagram?

Autor Davor Dakić

Na području društvenih mreža TikTok je napravio pravu urnebes. Hoće li ostali preživjeti?

 TikTok (1).jpg Izvor: TikTok

Korištenje društvenih mreža nastavlja rasti diljem svijeta. U isto vrijeme, korisnici se ne libe prihvatiti nove usluge, kao što pokazuje brzi uspon platforme za dijeljenje videa TikTok.

Broj aktivnih korisnika društvenih mreža diljem svijeta u 2022. godini se procjenjuje na 4,6 milijardi, odnosno oko 60 posto svjetske populacije. Očekuje se da će se ta brojka povećati na gotovo 6 milijardi do 2027. godine, procjenjuje Statista Advertising & Media Outlook.

TikTok se izdvaja od konkurencije izuzetnom stopom rasta. Između 2018. i 2022. mreža je prosječno privlačila 340 milijuna novih aktivnih članova godišnje. Nakon što je dostigao granicu od jedne milijarde korisnika nakon "digitalnog buma" izazvanog pandemijom Covid-19, TikTok je prestigao Instagram po broju korisnika u 2021. godini.

 Facebook (3) Izvor: Chris Rout / Alamy / Alamy / Profimedia

Očekuje se da će korisnička baza platforme TikTok dosegnuti 2 milijarde korisnika do 2024. kada se predviđa da će rast usporiti (a možda će se pojaviti nova zvijezda na sceni društvenih mreža?).

Unatoč značajnom usporavanju rasta posljednjih godina, očekuje se da će Facebook ostati najveća društvena mreža s više od 2,6 milijardi aktivnih računa u 2022., a predviđa se da će narasti na gotovo 3 milijarde do 2025.

 Broj aktivnih korisnika društvenih mreža širom svijeta, u milijunima.jpg Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI