KOLIKO KOŠTA BINGE-WATCHING? Netflix svoj streaming servis različito naplaćuje | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KOLIKO KOŠTA BINGE-WATCHING? Netflix svoj streaming servis različito naplaćuje

Autor Krunoslav Ćosić

Netflix je nedavno najavio besplatnu verziju svoje aplikacije za korisnike Androida u Keniji

 profimedia-0598153379 Izvor: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Netflix se okreće sa zasićenih na nova tržišta – nakon Amerike i mnogih razvijenih zemalja svijeta, sada je fokus na afričkim zemljama.

Usluga streaminga videa s Netflix servisa dostupna je u više od 190 zemalja. Kako bi dodatno potaknuo prihvaćanje streaming uslugeu afričkim zemljama, Netflix je nedavno najavio besplatnu verziju svoje aplikacije za korisnike Androida u Keniji kako bi testirao tamošnju situaciju i odvojio se od prezasićenih tržišta poput SAD-a i Europe.

Model određivanja cijena za buduću punu verziju ostaje nejasan, iako će vjerojatno biti u području od 5 do 10 američkih dolara. Koliko uopće košta korištenje Netflixove usluge, ukoliko volite binge-watchati…

 profimedia-0516443605 Izvor: bestravelvideo / Alamy / Alamy / Profimedia

Kad su u pitanju najjeftinije standardne tarife za Netflix, Argentina i Turska su najpristupačnije po mjesečnim naknadama kao i godišnjim troškovima u odnosu na prihod prosječnog stanovnika koji iznose nešto manje od pet američkih dolara. U Argentini je cijena 4,67 USD mjesečno, a u Turskoj 4,75 USD. Slijede Brazil (6,18 USD), Kolumbija (7,04 USD), Peru (8,49 USD).

U SAD-u je cijena za standardni paket 13,99 dolara mjesečno dok Južnoafrikanci plaćaju približno 9,44 američkih dolara za HD sadržaj i više registriranih uređaja.

U odnosu na stvarne troškove, Indija je čvrsto na prvom mjestu: dok standardna pretplata košta samo 8,81 američkih dolara, naknade za cijelu godinu iznose oko pet posto prosječnog godišnjeg prihoda.

 Daljinski upravljac Izvor: Joeri Mostmans / Alamy / Alamy / Profimedia

Naravno, ova brojka može poslužiti samo kao približna vrijednost zbog razlike u bogatstvu u azijskoj zemlji u kojoj jedan posto najbogatijih Indijaca akumulira 73 posto bogatstva stvorenog u 2017. godini.

Iako je Netflix u posljednjih nekoliko godina stalno povećavao svoje prihode, posebno zbog globalne pandemije koronavirusa, rast pretplatnika koji plaćaju uslugu značajno je opao u prva dva tromjesečja 2021. u odnosu na prethodne godine.

Od drugog tromjesečja 2021. 209 milijuna ljudi diljem svijeta pretplaćeno je na streaming uslugu Netflix.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI