RPG IN A BOX: Indie igra za razbibrigu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

RPG IN A BOX: Indie igra za razbibrigu

Autor Davor Dakić

Oživite svoje priče i ideje kroz pristupačan alat za izradu igara i drugih interaktivnih iskustava

 RPG in a Box (1).jpg Izvor: Epic Games

Kao što i sam naziv aplikacije govori RPG in a Box sadrži sve što je za to potrebno, a sve skupa je zapakirano "u kutiju". Softver je dizajniran sa zabavnim pristupom prilagođenim početnicima kako ne bi zahtijevao nikakvo znanje o programiranju ili modeliranju.

Istovremeno, softver pruža širok raspon prilagodbi i otvorenosti. Možete prebaciti svoju igru u samostalni format za Windows, Linux i MacOS dopuštajući drugima da je igraju bez potrebe da posjeduju RPG u kutiji.

Voxel Editor

Izgradite pločice, objekte i likove od 3D blokova piksela (tj. voksela) i jednostavno ih animirajte pomoću sustava za animaciju stop-motion koji se temelji na okviru urednika. Također je podržan uvoz iz datoteka MagicaVoxel (.vox), Qubicle (.qb) i PNG.

Iskoristite uređivač karte uz koji ćete stvoriti svjetove temeljene na mreži s pločicama koje ste izgradili, a zatim ih oživite dodavanjem interaktivnih NPC-ova i objekata pomoću uređivačkog intuitivnog sustava navigacije i interakcije.

Nakon postavljanja događa u igri pokrenite ih s vizualnim uređivačem skripti koji se temelji na čvorovima. Jednostavno povucite i ispustite za željene akcije (nije potrebno znanje programiranja) ili ručno kodirajte "brze skripte" koristeći Bauxite, prilagođeni skriptni jezik sličan jeziku Lua.

 RPG in a Box (3).jpg Izvor: Epic Games

Možete birati između tri dostupne unaprijed postavljene kamere (standardna, izometrijska i iz prvog lica) ili prilagodite postavke za izradu prilagođene kamere. Uprizorite dinamičke scene za svoju igru koristeći fleksibilni sustav skriptiranja kamere.

Borbeni sustavi

Odaberite taktičku naizmjeničnu borbu, borbu u stvarnom vremenu ili naizmjeničnu borbu vođenu izbornicima, s više opcija i prilagodbi koje će doći u budućim ažuriranjima. Dostupne su i razne druge značajke.

Pišite razgovore za svoje interaktivne NPC-ove koristeći vizualni pristup dijagramu toka. Dijalog grananja podržan je putem izbora igrača i provjere uvjeta. Dizajnirajte teme i prilagodite izgled elemenata poput dijaloških okvira i glavnog izbornika.

 RPG in a Box (4).jpg Izvor: Epic Games

Snažan sustav widgeta omogućuje vam jednostavno stvaranje jedinstvenih mehanika za vašu igru. Kroz uređivač predmeta definirajte predmete koje igrač može pronaći u spremnicima ili zaraditi kroz dovršavanje zadataka. Priložite skripte za aktiviranje učinaka za napitke i druge potrošne predmete. I za kraj, kroz Sound FX Generator generirajte zabavne zvučne efekte u retro stilu.

Cijena igre RPG in a Box je 23,99 eura, a do 8. prosinca 2022. je besplatna za preuzimanje u vašu biblioteku preko Epic games trgovine. Igra nije zahtjevna te traži minimalno Windows 7, uz 4 GB radne i 600 MB memorije na disku, uz procesor s dvije jezgre. Ipak, fluidnije ćete igrati uz 64-bitne Windowse 10 i 8 GB radne memorije i čipset s četiri jezgre procesora.

 RPG in a Box (2).jpg Izvor: Epic Games

 RPG in a Box (5).jpg Izvor: Epic Games

 RPG in a Box (6).jpg Izvor: Epic Games

 RPG in a Box (7).jpg Izvor: Epic Games

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI