NOVE ANDROID ZNAČAJKE: U blagdanskom stilu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVE ANDROID ZNAČAJKE: U blagdanskom stilu

Autor Davor Dakić

Dodajte blagdansko raspoloženje svojim fotografijama i porukama

 Android novosti.jpg Izvor: Google

Google Photos je nedavno omogućio Styles u uređivač kako biste mogli stvarati kolaže od omiljenih fotografija koje zatim možete dijeliti s prijateljima i obitelji. Ulaskom u blagdansku sezonu pronaći ćete jedinstvene dizajne dvaju novih umjetnika — australskog vizualnog dvojca muža i žene DABSMYLA i poznatog umjetnika akvarela Yao Cheng Designa.

 Google Photos Styles.jpg Izvor: Google

Samo odaberite svoje fotografije, odaberite svoj dizajn i preuredite izgled jednostavnim kontrolama uz povuci i ispusti. Zabavite se i izrazite se s novim stilovima koje su dizajnirali umjetnici u uređivaču kolaža Google Photos.

Emoji Kitchen također ima nove emojije koje možete spojiti u kreativne kombinacije naljepnica putem Gboarda. Dodajte dodatni blagdanski štih svojim porukama pomoću kompatibilnih emotikona.

 Android Emoji Kitchen.jpg Izvor: Google

Lakše do omiljenog sadržaja

Pogledajte svoj omiljeni sadržaj na svoj način. Novi način čitanja na Androidu stvara pristupačno iskustvo koje može biti od pomoći osobama koje su slijepe, slabovidne ili s disleksijom. Nakon što se instalira u vaše postavke dodaje prilagodljive mogućnosti prikaza uključujući kontrast, vrstu i veličinu fonta te funkciju pretvaranja teksta u govor s kontrolom brzine.

Način čitanja: pristupačnije iskustvo čitanja zaslona na Androidu
Izvor: Youtube

 Android citanje teksta.jpg Izvor: Google

Do YouTubea možete doći direktno preko početnog ekrana uz pomoć novog widgeta za pretraživanje. Brzim dodirom na početnom zaslonu možete uroniti ravno u svoju biblioteku videozapisa, kratkih videozapisa ili pretplata.

 YouTube Android widget.jpg Izvor: Google

Ponekad je lakše potražiti nešto za gledanje na telefonu nego na televizoru. Aplikacija Google TV olakšava korištenje vašeg telefona za otkrivanje filmova i emisija na svim vašim streaming uslugama. A od sljedećeg tjedna možete emitirati izravno iz aplikacije Google TV na svoj kompatibilni TV jednim dodirom. Možete nastaviti pregledavati druge opcije dok gledate i koristiti svoj uređaj kao daljinski upravljač.

 Android prijenos na televizor.jpg Izvor: Google

Otključajte automobil s telefonom

S digitalnim ključem za automobil možete zaključati, otključati i pokrenuti motor kompatibilnog automobila uz pomoć svog telefona. Od sada svoj kompatibilni digitalni automobilski ključ možete dijeliti s prijateljima i obitelji na Pixelu i iPhoneu (uskoro za odabrane telefone s Androidom 12 i novijim verzijama). Možete vidjeti i promijeniti tko ima pristup vašem automobilu u aplikaciji digitalnog novčanika na telefonu.

 Android otkljucavanje automobila.jpg Izvor: Google

Pametni satovi

Wear OS pločice na ekranu sata olakšavaju pregled važnih informacija. Već sada možete koristiti pločicu Google Maps za početak navigacije do svog doma ili ureda s bilo kojeg mjesta. Stižu nove pločice kako biste mogli obaviti više stvari sa svog sata — poput stupanja u kontakt sa svojim omiljenim kontaktima i gledanja vremena izlaska i zalaska sunca kako biste planirali svoj dan.

 Google Wear OS (2).jpg Izvor: Google

Google je ažurirao aplikaciju Google Keep na Wear OS-u tako da će vaše bilješke i obveze koje ste napisali na telefonu izgledati jednako dobro i na vašem pametnom satu. Prilagođene pozadine, fotografije i crteži olakšavaju pregled najbitnijih stavki, bilo da provjeravate bilješke na telefonu ili satu.

Uskoro će se uz Google Assistant moći pokrenuti više od 30 vrsta vježbi, s aplikacijom adidas Running. Samo recite "Hey Google, start a run with adidas Running" i aplikacija će se otvoriti i početi pratiti vaše vježbanje bilježeći vašu brzinu, udaljenost i otkucaje srca putem ugrađenog senzora na vašem pametnom satu.

 Google Wear OS (1).jpg Izvor: Google

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI