ADVANCED TECHNOLOGY DAYS: 500 IT stručnjaka na jednom mjestu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ADVANCED TECHNOLOGY DAYS: 500 IT stručnjaka na jednom mjestu

Autor Krunoslav Ćosić

17. izdanje konferencije bavilo se tehnološkim temama iz inženjerskog kuta

 Advanced Technology Days ATD17_publika.jpg Izvor: JanHumski/JJPhotography/2016

Dvodnevna konferencija Advanced Technology Days u Zagrebu je prvog dana, uz pregled ključnih novosti i trendova, kroz demo predavanja detaljnije predstavila nova tehnološka rješenja. Trojac Tomislav Tipurić (Nephos), Ivan Marković (Unitfly) i Sead Ahmetović (We Are Developers, predstavnik jedne od najvećih IT zajednica koja okuplja velik broj developera iz cijelog svijeta) prokomentirali su sve utjecajniju ulogu inženjera u poslovnom svijetu.

 Advanced Technology Days 17_Ahmetovic_Tipuric.jpg
Ahmetović i Tipurić
Izvor: JanHumski/JJPhotography/2016

Najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk ima inženjerski background tako da inženjeri danas više nisu „kolege iz IT odjela“ već i članovi Uprava i direktori velikih. Chris Reddington (GitHub) komentirao je trendove u inženjerskom svijetu te je objasnio kako uvesti najbolje open source prakse u svakodnevni rad.

Kada je riječ o popularnosti programskih jezika, prema GitHubu najveći rast ima HCL. Istaknuo je i sve širu primjenjivost open source ideja te objasnio kako se mogu prenijeti i u organizacije koje nisu open source.

Damir Dobrić (Daenet) je u kratkom demou pokazao novu funkcionalnost .NET-a za kontrolu pristupa API-ima (throttling). Aplikacijama NET 7 donosi nove performanse i nove značajke za C#11/F#7, .NET MAUI, ASP.NET Core / Blazor i druge.

Kroz paralelne programske blokove s 35 predavanja u pet kino dvorana izdvajamo nastup Aleksandre Ignatoski (Aeastus Accounting) koja je pred dupkom punom dvoranom postavila „pravila rasprave“ u development projektima. Krenula je od postavke da u svakom timu postoji osoba – ili više njih - koje znaju najbolje rješenje, no međusobno se ne slažu. Kako bi se osiguralo da rasprava ne bude uvod u svađu nego prijenos znanja, sa sudionicima je podijelila niz savjeta kako osigurati uvjete za argumentiranu raspravu.

 Advanced Technology Days ATD17_registracija.jpg Izvor: JanHumski/JJPhotography/2016

Kako znanje o razvoju web aplikacija primijeniti na razvoj desktop i mobilnih aplikacija koristeći .NET MAUI, WPF ili WinForms na konferenciji Advanced Technology Days govorio je Marko Lohert (Ekobit). Sudionici su mogli naučiti kako napraviti Blazor Hybrid aplikaciju koristeći .NET MAUI te saznati više o razvoju aplikacija u Visual Studiju pomoću ove kombinacije tehnologija.

Nenad Trajkovski (NT Consulting) na svom predavanju Scrum – 10 godina nakon mog prvog predavanja o njemu - govorio je o tome kakav je Scrum danas i koliko je primjenjiv na komercijalne projekte.

Drugog dana konferencije očekuje se još 30 predavanja te panel na kojem će se raspravljati o sve većem utjecaju inženjera na poslovanje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI