HUAWEI 5G KAMION: Punokrvna 5G mreža u stvarnosti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HUAWEI 5G KAMION: Punokrvna 5G mreža u stvarnosti

Autor Krunoslav Ćosić

Kamion je stigao u Hrvatsku kako bi predstavio dosad najnapredniju tehnologiju

 huawei-technology foto 1.jpg Izvor: Huawei

Huawei Technologies je po drugi put u Zagrebu izložio 5G kamion u kojem je predstavljena najsuvremenija tehnologija temeljena na 5G tehnologiji. Iako je održivost i ugljična neutralnost već dugi niz godina u srcu Huaweijeve poslovne strategije, ove godine je također u fokus došla komercijalizacija i upotreba tehnologije nakon dugih godina istraživanja i razvoja infrastrukture.

Posjetitelji kamiona doživjeli su mogućnosti punokrvne 5G mreže koja osigurava gotovo trenutni prijenos podataka uz minimalnu latenciju te primjenu te tehnologije u brojnim državama diljem svijeta. Također su prikazani i uređaji koji korisnicima omogućuju iskustvo nove, šeste generacije WiFi protokola u svakom kutku doma te novosti u AR i IoT segmentu.

Uz novu Huaweijevu tehnologiju telekom operatori mogu uštedjeti energiju unutar njihove mreže koristeći solarne panele, skladištenje električne energije te software rješenja koja su unaprjeđenja u cilju manje potrošnje mreže.

 huawei-technology foto 2.jpg Izvor: Huawei

5G kamion pripremio je i jednu zanimljivost u vidu simulatora “5G Harbour Experience” na kojem su posjetitelji iz prve ruke mogli vidjeti kako je to upravljati logističkim terminalom koji je u potpunosti automatiziran. Primjer implementacije takve tehnologije je East - West terminal u Mađarskoj.

Privatne 5G mreže omogućuju istu učinkovitost u dnevnim operacijama s 30 % manjom potrebom za
radnom snagom nego li bi to bio slučaj u klasičnom scenariju. Razlog tomu je što se svim dizalicama, kamerama i ostalim uređajima većinom upravlja iz jednog centralnog ureda, što također znači puno sigurniju okolinu za radnike.

Sve spomenuto Huawei već nudi u primjeni u velikim sustavima diljem svijeta te su dizajnirana tako da točno odgovaraju pojedinim industrijama i njihovim potrebama. Svoj puni potencijal Huaweijeva 5G tehnologija demonstrirala je u jednoj od najprometnijih i tehnološki najnaprednijih svjetskih luka – luci Tianjin u Kini.

 huawei-technology-foto 3.jpg Izvor: Huawei

Uz pomoć 5G tehnologije i umjetne inteligencije implementiran je potpuno automatiziran transportni sustav, ostvarena nulta emisija stakleničkih plinova te energetska samodostatnost. Osma najprometnija svjetska luka pritom je povećala svoju učinkovitost za 20%, istovremeno trošeći 20% manje energije.

5G tehnologija iskoristiva je za sigurnost ljudi te štedi vrijeme u jednom od najopasnijih zanimanja –
rudarstvu. Brojni rudnici u Aziji zahvaljujući ugrađenim pametnim sustavima obavljaju kontrolu i nadogradnju vlastite rudarske opreme na daljinu, smanjujući tako rizik za radnike, a istovremeno povećavajući učinkovitost zahvaljujući i mogućnosti upravljanja operacijama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI