5,5G: Očekuje se oko 2025. godine | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

5,5G: Očekuje se oko 2025. godine

Autor Krunoslav Ćosić

Aktualne 5G mreže u sljedećim će se godinama nadograditi

 Huawei Win-Win Innovation Week (2).jpg Izvor: Huawei

Čelnici Huaweija vjeruju u potencijal 5.5G tehnologije, istaknuli su tijekom događaja Win-Win Innovation Week te ukazali na veliki broj novih slučajeva upotrebe za koje se očekuje da će biti isporučeni uzlaznom i silaznom vezom (uplink i downlink) od 10 Gb/s uz tehnologiju koja podržava masovnu implementaciju IoT-a.

Govoreći na Huaweijevom Win-Win Innovation Weeku Huaweijev izvršni direktor i predsjednik upravnog odbora ICT infrastrukture David Wang i predsjednik bežičnih rješenja Yang Chaobin iznijeli su svoje vizije 5.5G mreže.

Chaobin je istaknuo da bi nadogradnja 5G-a "poboljšala postojeće mogućnosti" te bi podržala "revolucionarne" slučajeve bežične upotrebe, prenosi Mobile World Live, a Huawei na implementaciju 5.5G tehnologije cilja u 2025. godini.

 David Wang, Huawei.jpg Izvor: Huawei

Nova mrežna tehnologija trebala bi podržati 100 milijardi IoT veza u sljedećih deset godina i osigurati brzine uplinka i downlinka od 10 Gb/s za poboljšane poslovne aplikacije. Brzinu od 10 Gb/s podržavat će fiksne i bežične mreže.

Kako bi se omogućila široka implementacija industrija se mora odmaknuti od fragmentacije industrijske bežične tehnologije koja povezuje IoT uređaje, upozorava Chaobin.

David Wang je istaknuo 5.5G eru koja je potrebna za pružanje poboljšanih poslovnih mogućnosti "izvan povezivosti" (beyond connectivity). Potrebna je veća računalna snaga i potrebne su performanse pohrane podataka, očekuje se bolja autonomija bežičnih mreža te napredak energetske učinkovitosti u usporedbi s tehnologijom trenutne generacije.

 David Wang, Huawei (2).jpg
David Wang, Huawei
Izvor: Huawei

Specifični slučajevi upotrebe navedene mrežne tehnologije uključuju naprednu proizvodnju, visoko precizno pozicioniranje senzora, automobilske aplikacije, veću upotrebu automatizacije i robota u industriji i interaktivne komunikacije.

Naglašavajući potrebu za suradnjom kako bi se postigla nova razina povezivosti Wang ističe da se Huawei želi pridružiti industrijskim partnerima i telekomunikacijskim operatorima kako bi razgovarali o tome kako evoluirati do ere 5.5. Do 2025. godine postojat će različite stvarne potrebe tehnologije povezivanja, za što postoje veliki tržišni potencijal i prilike.

 Huawei Win-Win Innovation Week.jpg Izvor: Huawei

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI