NAJVEĆA PC GAMING PLATFORMA: Ubisoft se vraća na Steam | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAJVEĆA PC GAMING PLATFORMA: Ubisoft se vraća na Steam

Autor Smartlife

Dogodit će se to nakon 4 godine, a već se znaju i prvi naslovi

 Assassin-s-Creed-Mirage.jpeg Izvor: Ubisoft

Korisnici Steam platforme uskoro će vidjeti Assassin's Creed Valhalla u ponudi, nakon čega se očekuje i Anno 1800 odnosno Roller Champions.

Nakon višegodišnjeg odsustva Ubisoft je najnoviji veliki izdavač igara koji se vraća na Steam. Ove vijesti je potvrdila sama kompanija za Eurogamer, koja će 6. prosinca 2022. objaviti svoju igru Assassin's Creed Valhalla na najvećoj PC gaming platformi.

"Stalno procjenjujemo kako svoje igre približiti različitoj publici, gdje god da se nalaze, istovremeno pružajući konzistentan ekosistem igrača kroz Ubisoft Connect", kažu iz Ubisofta te dodaju: "Assassin's Creed Valhalla, Anno 1800 i Roller Champions su među Ubisoft naslovima koji će biti objavljeni na Steamu".

 Ubisoft  (4).jpg Izvor: Ubisoft

Nažalost, nije poznato kada će Anno 1800 i Roller Champions stići na Steam, ali ne očekujemo da ćemo čekati predugo. Ubisoft također nije spominjao hoće li s vremenom objaviti druge igre koje je uskratio Steam korisnicima poput Far Cry 6, Rainbow Six Extraction, Watch Dogs: Legion, Ghost Recon Breakpoint i The Division 2. Kompanija također nije precizirala hoće li predstojeća izdanja stići na ovu platformu, kao što su Skull and Bones ili Assassin's Creed Mirage.

Posljednji naslov koji je Ubisoft izbacio na Steam platformi bio je Far Cry: New Dawn. Nakon toga kompanija je svoje PC igre objavljivala samo na Epic Games Storeu kao i na vlastitoj Ubisoft Connect platformi. Slično kompaniji Electronic Arts, Ubisoftu se nije svidjelo to što Valve uzima 30% provizije od svake prodaje. Epic je po tom pitanju dosta povoljniji, zahtijevajući samo 12 posto.

To neslaganje nije spriječilo EA da se vrati na Steam 2019. godine nakon osmogodišnjeg odsustva, donoseći sa sobom mnoge velike naslove koje je ranije objavio. Posljednjih godina Microsoft je također počeo podržavati Steam s igrama kao što su Halo, Forza Horizon i Microsoft Flight Simulator.

Ove je godine Call of Duty: Modern Warfare II postao prvi Call of Duty naslov nakon pet godina koji je dostupan na Steamu, nakon što je franšiza jedno vrijeme bila ekskluzivna za Battle.net servis.

Assassin's Creed Mirage: svjetska filmska premijera
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI