ZA 2023: Ubisoft je najavio nove Assassin's Creed igre | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZA 2023: Ubisoft je najavio nove Assassin's Creed igre

Autor Smartlife

Assassin's Creed se seli u Bagdad i u feudalni Japan

 Assassin's Creed Mirage (2).jpg Izvor: Ubisoft

Kompanija Ubisoft je službeno predstavila sljedeće izdanje popularne franšize Assassin's Creed pod nazivom Mirage. Radnja nove igre će premješta u deveto stoljeće, u Bagdad, u kojem će igrači preuzeti ulogu nadobudnog ubojice po imenu Basim.

 Assassin's Creed Mirage (3).jpg Izvor: Ubisoft

Kompanija kaže da će se igra vratiti korijenima akcijsko-avanturističkog gameplaya, što znači da RPG mehanika iz novijih igara neće biti prisutna. Očekuje se da će Mirage biti lansiran 2023. godine, ali precizniji datum nije poznat.

Ipak, ova najava nije sve što je kompanija predstavila za ovu franšizu - Ubisoft je također objavio niz drugih velikih najava u vezi s budućnošću.

Ubisoft radi na open-world Assassin's Creed igri za pametne telefone pod nazivom Jade čija je radnja smještena u drevnoj Kini i omogućit će igračima da prilagode svog lika. To nije sve kada su pametni telefoni u pitanju jer kompanija također radi na neimenovanoj igri koja će biti dostupna na streaming platformi Netflix, ali nisu otkrili previše detalja.

Što se tiče budućnosti glavne franšize Ubisoft je podijelio nekoliko detalja i o igrama koje će slijediti Assassin's Creed Mirage. Jedna od ovih igara, interno nazvana Red, a na kojoj radi studio iz Kvebeka, bit će smještena u feudalni Japan.

Kompanija je također objavila i da studio u Montrealu radi na igri interno nazvanoj Hexe, a iako nisu otkrili previše informacija izgleda da će u njoj neku ulogu imati vještice. Iako Mirage neće koristiti RPG mehaniku čini se da će ju Red i Hexe zadržati.

Assassin's Creed Mirage: Cinematic World Premiere
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI