META: Velika oklada na metaverzum nije urodila plodom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

META: Velika oklada na metaverzum nije urodila plodom

Autor Ivan Vukić

Objavljeni su rezultate poslovanja tvrtke Meta u trećem tromjesečju

 Metaverse metaverzum (1).jpg Izvor: Shutterstock

Rezultati trećeg tromjesečja tvrtke Meta Platforms nisu uspjeli uvjeriti ulagače da je njihova velika oklada na metaverzum urodila plodom budući da su usporavanje rasta prihoda i značajan pad neto prihoda pridonijeli brisanju više od 65 milijardi dolara iz tržišne kapitalizacije tvrtke.

Nakon objave zarade u trećem tromjesečju 2022. dionice tvrtke pale su za čak 19 posto u trgovanju dodajući na oko 500 milijardi dolara vrijednosti izgubljene tijekom 2022. godine.

 Metaversum metaverzum (7).jpg Izvor: Youtube

Meta Platforms naravno nije jedina velika tehnološka tvrtka koja se suočava s poteškoćama, pri čemu je sektor posebno teško pogođen gospodarskom krizom.

Instagram Meta Platforme također se suočava sa sve jačom konkurencijom TikToka dok se tvrtka u cjelini susreće s poteškoćama u segmentu oglašavanja zbog promjena Appleove politike privatnosti.

Gubici se gomilaju

Brojke u trećem tromjesečju nisu bile dobre jer su prihodi pali 4 posto na godišnjoj razini, na 27,7 milijardi dolara. Neto prihod pao je 52 posto na 4,4 milijarde dolara dok su troškovi i rashodi porasli na 22 milijarde dolara, što je povećanje od 19 posto.

 Metaverse metaverzum (2).jpg Izvor: Shutterstock

Prihod od metaverse jedinice Reality Labs prepolovljen je na 285 milijuna dolara dok su gubici porasli na 3,7 milijardi dolara, s 2,6 milijardi dolara. U četvrtom tromjesečju tvrtka je rekla da će njen ukupni prihod biti u rasponu od oko 30 do 32,5 milijardi dolara dok će ukupni troškovi u 2022. biti u rasponu od 85 do 87 milijardi dolara.

Budući da financira napredak u metaverzumu i umjetnoj inteligenciji, očekuje se da će troškovi u 2023. porasti na između 96 i 101 milijardu dolara.

 Metaverzum i metaversum (1).jpg Izvor: Youtube

U izjavi o zaradi financijski direktor David Wehner primijetio je da tvrtka provodi značajne "promjene u svim segmentima kako bi učinkovitije poslovala" uključujući poduzimanje radnji u vezi s brojem zaposlenih i povećanje nadzora nad drugim operativnim troškovima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI