JEDNOSTAVNIJE DODAVANJE: Nova opcija u WhatsApp aplikaciji | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

JEDNOSTAVNIJE DODAVANJE: Nova opcija u WhatsApp aplikaciji

Autor Smartlife

WhatsApp olakšava dodavanje sudionika u video pozive

 WhatsApp Call Links (1).jpg Izvor: WhatsApp

Jedan link od sada će biti dovoljan da nekog priključite ili da se priključite u video poziv. U dosadašnjoj praksi video poziv u WhatsApp aplikaciji Meta kompanije započinjao bi s jednom osobom da bi se naknadno dodavali drugi sudionici, gotovo koliko god hoćete njih - kolegij ili pola razreda, svejedno je. Za grupne razgovore, pozvala bi se opcija New group call.

Međutim, što ako želite voditi unaprijed zakazan razgovor s grupom ljudi, među kojima su i oni koji se ne nalaze u vašem telefonskom imeniku?

Za tu svrhu poslužit će nova opcija Call Links iliti jedna opcija slična Zoom aplikaciji i web klijentu. Sigurno već na osnovu naziva naslućujete - uz pomoć Call Links korisnici će biti u prilici stvoriti i slobodno dijeliti link preko kojega će samo jedan klik biti dovoljan da se novi sugovornici uključe u razgovor.

Njega je moguće prilijepiti i uz poziv za pridruživanje grupi. Mark Zuckerberg je objavio da će se ova novotarija naći u sljedećem ažuriranju aplikacije, do kraja rujna. Također, testiranje sigurnog, enkriptiranog video poziva za do 32 sudionika je u tijeku pa i to treba uskoro očekivati.

Nažalost, nitko još uvijek nije progovorio o sigurnosti i zaštiti tijekom korištenja ovih linkova.

Još jedna novost

Kako piše Wabetainfo.com, WhatsApp priprema podršku za više uređaja za Android tablete.

WhatsApp uvodi novo ažuriranje kroz Beta program Google Playa, uz verziju do 2.22.21.6. Što je novo u ovom ažuriranju? WhatsApp objavljuje verziju pratećeg načina rada (companion mode) koja omogućuje povezivanje Android tableta s postojećim WhatsApp računom.

Još je u svibnju objavljena vijest o pratećem načinu rada za više uređaja, novoj značajci u razvoju. Zahvaljujući pratećem načinu rada korisnici bi mogli povezati svoje račune sa sekundarnim mobilnim uređajem.

Značajka je još uvijek u razvoju za mobilne uređaje i nismo čak ni sigurni kada će biti dostupna korisnicima, ali WhatsApp sada izdaje posebnu verziju pratećeg načina rada kako bi omogućio ljudima da povežu svoj WhatsApp račun s Android tabletom.

Konačno će biti moguće povezati WhatsApp račun s Android tabletom tako da korisnici mogu koristiti isti račun na do 4 različita uređaja, uključujući tablet. Kako biste povezali WhatsApp račun s Android tabletom samo otvorite WhatsApp postavke > Povezani uređaji: na kraju, skenirajmo QR kod i vaši će se razgovori početi sinkronizirati između vaših uređaja.

 Whatsapp COMPANION_MODE_TABLET_ANDROID.jpg Izvor: Wabetainfo

U ovom slučaju potrebna je internetska veza ako želite da WhatsApp kopira vašu prethodnu povijest razgovora na vašem tabletu. Kada se vaše poruke konačno sinkroniziraju između vašeg mobilnog uređaja i tableta možete početi koristiti WhatsApp na svom tabletu bez internetske veze na svom mobilnom telefonu.

Zahvaljujući ovoj verziji usporednog načina rada, čak i ako je vaš primarni mobilni uređaj iPhone, možete povezati WhatsApp račun konfiguriran na vašem iPhoneu s vašim Android tabletom.

Budući da je u ranoj fazi razvoja neke značajke možda još uvijek nisu dostupne kao što je gledanje lokacija uživo na popratnom uređaju i zajednicama: podrška za neke značajke koje nedostaju bit će objavljena u budućnosti.

Čak se i sučelje može promijeniti, ali još uvijek nismo sigurni u to. Osim toga, poboljšana verzija pratećeg načina rada kompatibilna s mobilnim uređajima mogla bi biti izdana kada se implementira podrška za te značajke, ali to je samo pretpostavka.

Mogućnost povezivanja Android tableta s postojećim WhatsApp računom sada je dostupna nekim beta testerima pa se preporučuje preuzimanje najnovije beta verzije ako želite testirati companion mode s tabletom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI