Kako preuzeti Windows 11 nadogradnju 2022 na svoje računalo? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Kako preuzeti Windows 11 nadogradnju 2022 na svoje računalo?

Autor Krunoslav Ćosić

Windows 11 2022 Update je najnovija i najveća nadogradnja posljednje Microsoftove verzije OS-a

 Windays 11 instalacija nadogradnja.jpg Izvor: Pixabay

Windows 11, verzija 22H21, upravo je dostupna na milijunima kompatibilnih uređaja širom svijeta. Windows 11 2022 Update donosi mnoge novosti, već smo pisali o tome. Ono što vam vjerojatno zanima je kako dobiti najnoviju nadogradnju operativnog sustava.

Prvo veliko ažuriranje za Windows 11 od sada dostupno korisnicima koji žele ažuriranje. Dakle, ne morate preuzeti ažuriranje ako to ne želite. Vaše računalo će ponuditi ažuriranje putem Windows Updatea kada se pokaže da je vaš uređaj spreman.

 windows 11 laptop racunalo.jpg Izvor: Pixabay

Ako se otkrije da vaš uređaj možda ima nekakav problem kao što je nekompatibilnost aplikacije Microsoft će postaviti zaštitnu blokadu i neće ponuditi ažuriranje dok se taj problem ne riješi. Kako biste saznali više o statusu uvođenja sustava Windows 11, zaštitnim zadržavanjima i koja se zadržavanja mogu primijeniti na vaš uređaj posjetite Windows release health (Zdravlje sustava Windows).

Microsoft mjesečna sigurnosnog ažuriranja omogućuje za 1,4 milijarde Windows 10 i Windows 11 uređaja koje su isporučili i servisirali tijekom proteklih šest godina. Iz Microsofta poručuju da će Windows 11 i dalje imati godišnji ritam ažuriranja značajki, objavljen u drugoj polovici kalendarske godine koja označava početak životnog ciklusa podrške, s 24 mjeseca podrške za izdanja Home i Pro i 36 mjeseci podrške za izdanja Enterprise i Education.

Smanjite ugljični otisak

Kroz ažuriranje Windows 11 2022 stižu dva značajna poboljšanja. Značajno je smanjena veličina ažuriranja, na oko 450 MB, tako da je instalacija manja i ažuriranje je brže. Smanjeno je i vrijeme preuzimanja i instalacije mjesečnog kumulativnog ažuriranja. Samim time će ažuriranje zauzimati i manje diskovnog otiska, a potrošit će se i manje električne energije u kompletnom procesu.

 Windows Update azuriranje.jpg Izvor: Microsoft

Druga novost vezana uz Windows 11 je da će se pokušati zakazati instalacija ažuriranja u određeno doba dana kada bi to moglo rezultirati nižim emisijama ugljika. Mnoge električne mreže napajaju se iz više izvora, uključujući obnovljive izvore i fosilna goriva. Kada bude dostupan Windows 11 sada će dati prioritet instaliranju ažuriranja u pozadini u trenucima kada su dostupne veće količine čistih izvora energije (poput vjetra, sunca i vode).

Naravno, uvijek možete zaobići ovu funkciju i odabrati trenutnu instalaciju ažuriranja u postavkama za Windows Update.

Uređaji sa sustavom Windows 11

Korisnici s odgovarajućim uređajima sa sustavom Windows 11, verzija 21H2 koji žele koristiti najnovije ažuriranje mogu to učiniti otvaranjem postavki Windows Update (Postavke > Windows Update) i odabirom Provjeri ažuriranja.

 Windows 11version 22H2.jpg Izvor: Microsoft

Windows 10 uređaji

Ako još uvijek koristite Windows 10 možete provjeriti ispunjava li vaš uređaj uvjete (tj. ispunjava li minimalne sistemske zahtjeve za Windows 11) za nadogradnju pomoću aplikacije PC Health Check. Zatim možete provjeriti je li Windows 11, verzija 22H2 spremna za vaš uređaj tako da otvorite postavke Windows Update (Postavke > Ažuriranje i sigurnost > Windows Update) i odaberete Provjeri ažuriranja.

 Windows 10 Windows 11 version 22H2.jpg Izvor: Microsoft

Ako vaš uređaj ispunjava uvjete i nadogradnja je spremna pojavit će se opcija za preuzimanje i instalaciju. Ako ste spremni instalirati Windows 11 jednostavno odaberite Preuzmi i instaliraj. Za više informacija o iskustvu nadogradnje sustava Windows 11 za uređaje sa sustavom Windows 10 i Windows 11 pogledajte ovaj videozapis.

Kako nabaviti ažuriranje za Windows 11 2022
Izvor: Youtube

Nadogradnja u listopadu 2022.

Sljedeće novo ažuriranje u listopadu donijet će preglednik datoteka s karticama. Više informacija imat ćemo kada nove značajke prvi put budu dostupne. Planiraju i postupno uvođenje tempirano s listopadskim izbornim izdanjem bez sigurnosnog pregleda za ove značajke, a zatim će one biti široko dostupne u izdanju sigurnosnog ažuriranja za studeni 2022.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI