WINDOWS 11: Najveća do sada nadogradnja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

WINDOWS 11: Najveća do sada nadogradnja

Autor Krunoslav Ćosić

S nadogradnjom 2022 Microsoft se fokusira na inovacije u nekoliko ključnih područja

 Windows 11 laptop.jpg Izvor: Shutterstock

Prva velika nadogradnja operativnog sustava Windows 11, otkad je ovaj operativni sustav predstavljen prošle godine, upravo je dostupna za računala.

Kako bi predvidjela potrebe ljudi i uštedjela vrijeme nova verzija donosi nadogradnju za izbornik Start, precizniju pretragu, unaprjeđenja u brzim postavkama i Widgets bordu te još novosti kako bi korištenje računala bilo jednostavnije i sigurnije za sve korisnike.

Uz System Wide live captions, novu pristupnu opciju, omogućeno je automatsko generiranje titlova iz bilo kojeg formata audio sadržaja na Windows 11. Glasovni pristup (Voice access) omogućuje korisnicima da kontroliraju računalo i kreiraju tekst koristeći samo glas dok Natural Voices for Narrator preciznije odražava prirodan govor kreirajući audio sadržaj ugodnijeg zvuka kao pomoć u čitanju ili pretraživanju weba.

 Focus session i Do Not Disturb u Windows 11.jpg Izvor: Microsoft

Unaprjeđenja su stigla za Snap layouts, new Focus sessions, Do Not Disturb. Optimizirane su performanse i baterija te Windows 11 nadogradnja 2022 korisnicima pomaže da svoju produktivnost podignu na višu razinu.

Windows Studio efekti u Windowsima 11 omogućuju unaprjeđenje video i audio poziva, nadogradnju iskustva korištenja Microsoft Storea te dodatne opcije za igranje. Windows 11 time postaje najbolje mjesto za povezivanje, kreiranje i zabavu.

 Windows Studio efekti u Windows 11.JPG Izvor: Microsoft

Nadogradnjom se unaprjeđuje iskustvo korištenja Microsoft Storea uključujući Microsoft Store Ads pilot za developere i proširenje Amazon Appstorea na međunarodnim tržištima donoseći više od 20.000 Android aplikacija i igara za korisnike.

Nešto i za gamere: Game Pass je ugrađen u Windows 11 putem Xbox aplikacije pa igrači mogu pristupiti stotinama računalnih igara visoke kvalitete. Uz novi Controller bar, optimizacije za igre u prozoru i nove opcije za HDR kalibraciju korisnici će imati mnogo više opcija za igranje na računalima koja koriste Windows 11.

 Windows 11 nadogradnja 2022.jpg Izvor: Microsoft

Pazilo se i na sigurnost - nova Windows 11 nadogradnja 2022 donosi važne nove opcije za sigurnost kao i nove upravljačke alate za povećanu IT učinkovitost kako bi se zadovoljile potrebe sve kompleksnijeg područja, upravljanja i fleksibilnosti na radnom mjestu.

Microsoft Defender SmartScreen će pomoći identificirati slučajeve kada korisnik unese svoje podatke u zlonamjernu aplikaciju i upozorit će ga o tome. Smart App Control sprječava pokretanje nepouzdanih ili nepoznatih aplikacija te skripti na Windows 11.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI