Koliko dugo Apple podržava starije modele iPhonea? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Koliko dugo Apple podržava starije modele iPhonea?

Autor Davor Dakić

Mnogi Appleovi telefoni dobit će nadogradnju, ali neki više neće

 Apple iPhone 14 Pro (2).jpg Izvor: Apple

Apple iPhone 14, iPhone 14 Plus te iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max stižu do kraja mjeseca rujna, a doći će s novom verzijom Appleovog mobilnog operativnog sustava. Prvi put predstavljen na WWDC-u u lipnju iOS 16 će donijeti značajne promjene uključujući dugo traženu mogućnost prilagodbe zaključanog zaslona iPhonea.

Međutim, neće samo novi kupci iPhonea moći uživati u novim značajkama budući da je Apple iOS 16 omogućio i za korisnike starijih telefona.

Nakon dvije godine su iOS 13, 14 i 15 podržavali starije modele sve do iPhonea 6s iz 2015. Ipak, neki će korisnici ove godine biti izostavljeni budući da je Apple izbacio iPhone 6s, prvu generaciju iPhone SE i iPhone 7 s popisa kompatibilnih uređaja.

To znači da će korisnicima trebati iPhone 8 ili noviji za uživanje u najnovijim značajkama iOS-a, od kojih neke zahtijevaju Apple Neural Engine koji je predstavljen s iPhone 8 i X 2017. godine.

Apple je napravio dobar posao tijekom godina omogućujući nadogradnje i za starije uređaje, i to jako dugo vremena. Dok su originalni iPhone i iPhone 3G dobili dva velika ažuriranja za iOS, kasniji modeli obično su dobivali ažuriranja softvera pet do šest godina. Budući da je isporučen s iOS-om 9, iPhone 6s postao je prva generacija koja je vidjela sedmu verziju iOS-a.

 Apple iPhone nadogradnje softvera.jpg
Kompatibilnost iPhone modela s verzijama iOS-a
Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI