MNOGIMA JE TO ZANIMLJIVO: Bullitt cilja na satelitski telefonski prostor | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MNOGIMA JE TO ZANIMLJIVO: Bullitt cilja na satelitski telefonski prostor

Autor Igor Martić

Komunikacija sa satelitom u posljednje se vrijeme intenzivirala

 Satelit Zemlja svemir.jpg Izvor: Shutterstock

Nedavno su Hauwei i Apple predstavili modele pametnih telefona koji mogu komunicirati i preko satelita, a ne samo putem mobilne mreže. Smisao satelitske komunikacije u ovom je slučaju upotreba samo u hitnim situacijama, kad mobitel ne hvata signal mobilne mreže.

Proizvođač robusnih telefona Bullitt Group mogao bi opremiti uređaje koje proizvodi za primanje satelitskih signala, a BBC News izvješćuje da tvrtka namjerava lansirati proizvod početkom 2023. godine. Britanski Bullitt u veljači 2023. planira lansirati uređaj koji može slati i primati poruke preko satelita.

 Satelit Zemlja (1).jpg Izvor: Shutterstock

Suosnivač Bullitta Richard Wharton izjavio je da se nada da će "skočiti ispred" konkurentskih usluga i uređaja s pametnim telefonom "sposobnim za dvosmjerno slanje poruka", prenosi Mobile World Live.

Očekuje se da će se telefon Bullitt automatski povezati s jednom od dvije globalne satelitske mreže u područjima koja nemaju pokrivenost mobilnom mrežom. Pokretat će čip koji je u proteklih 18 mjeseci razvio azijski proizvođač, rekao je Wharton za BBC News.

 Satelit Zemlja (2).jpg Izvor: Shutterstock

Sve je veći interes za opremanje standardnih mobilnih uređaja funkcijom za primanje satelitskih signala. Izvršni direktor Googlea ovaj je tjedan naznačio da će buduća verzija Androida također biti s time kompatibilna.

Krajem prošlog mjeseca T-Mobile US otkrio je ugovor o isporuci povezivosti druge generacije SpaceX satelita, jednog od nekoliko operatera i specijaliziranih igrača koje zanimaju takvi ugovori.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI