TEHNOLOGIJA I KULTURA: Stvaranje phy-gital iskustava | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TEHNOLOGIJA I KULTURA: Stvaranje phy-gital iskustava

Autor Krunoslav Ćosić

HONOR transformira ikoničku kulturnu znamenitost snagom tehnologije

 Sailing Through Time by Yunuene for HONOR (2).jpg Izvor: Honor

Honor je tijekom predstavljanja na sajmu IFA 2022 u Berlinu najavio Gateway to the Future, inicijativu osmišljenu za obogaćivanje kulturne baštine snagom tehnologije. Izazvali su dva popularna umjetnika da kreativno preoblikuju Wasserschloss, ikoničku znamenitost smještenu u hamburškom Speicherstadtu, UNESCO-vom popisu svjetske baštine koristeći proširenu stvarnost (AR).

Inspiriran njegovom poviješću transformacije HONOR je odabrao Hamburg kao pilot lokaciju za projekt, s ciljem doprinosa digitalnom kulturnom procvatu i inspiriranja ljudi iz cijelog svijeta da ponovno osmisle kulturna blaga u metaverseu.

Projekt je smješten u kontekstu sve većeg interesa za metaverse i rast hibridnog turizma, a cilj je potaknuti globalne kreativne talente da iskoriste inovacije poput umjetne inteligencije, AR-a i Prostornog zvuka kako bi zajednice na impresivnije načine povezali s kulturom i podržali globalni oporavak turizma dok svijet prihvaća povezanu budućnost.

 Blooming Future by Timo Helgert for HONOR.jpg Izvor: Honor

HONOR se zalaže za razvoj tehnologije pametnih uređaja koja omogućuje ljudima da slave i iskuse kulturna blaga iz prošlosti, a istovremeno otkrivaju mogućnosti koje dolaze, najavio je inicijativu George Zhao, izvršni direktor HONOR Device koji predviđa porast AR i AI tehnologija koje se koriste za stvaranje još više phy-gital (physical + digital) iskustava za korisnike pametnih telefona širom svijeta, doprinoseći hibridnom turističkom procvatu.

HONOR doprinosi i hibridnom turizmu, trendu u nastajanju koji prati globalni turistički oporavak, pri čemu putnici očekuju da će digitalni napredak ostvaren tijekom pandemije imati koristi i povećati iskustva fizičkih putovanja.

 Gateway to the future - Speicherstadt Hamburg.jpg Izvor: Honor

AR iskustva u Wasserschlossu spajaju digitalni i fizički svijet omogućujući putnicima da iskuse kulturu na potpuno nov način. HONOR dosljedno ulaže u tehnologije, uključujući AI Space Identification, Spatial Audio i AR kako bi omogućio poboljšana imerzivna iskustva prikladna za digitalnu revoluciju.

Dostupno do kraja studenog 2022. iskustvu Gateway to the Future AR može se pristupiti putem namjenske stranice HONOR na besplatnoj aplikaciji ARLOOPA. Korisnici imaju mogućnost iskusiti AR umjetničke radove na licu mjesta u Hamburgu ili bilo gdje u svijetu.

 Sailing Through Time by Yunuene for HONOR.jpg Izvor: Honor

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI