MUSK PROZIVA DORSEYJA: Tužba za preuzimanje Twittera | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MUSK PROZIVA DORSEYJA: Tužba za preuzimanje Twittera

Autor Igor Martić

U tužbu je uvučen i bivši izvršni direktor popularne društvene mreže

 Jack Dorsey, Twitter.jpg Izvor: Shutterstock

Elon Musk je pozvao suosnivača Twittera i bivšeg izvršnog direktora Jacka Dorseyja da omogući dokaze u nadolazećoj pravnoj bici s tvrtkom društvenih medija zbog odluke milijardera da odustane od ponude za preuzimanje vrijedno 44 milijarde dolara.

Podnesak je pokazao da je Muskov pravni tim sudski pozvao Dorseyja da da dokaze o spam računima i botovima koji rade na Twitteru i kako takvi računi utječu na poslovanje i operacije tvrtke.

 Jack Dorsey, Twitter (2).jpg
Jack Dorsey
Izvor: Shutterstock

Dorsey je napustio mjesto izvršnog direktora u Twitteru u studenom 2021., puno prije nego što je Musk pokrenuo prekinutu ponudu za preuzimanje tvrtke. Međutim, Dorsey je javno podržao Muska u kupnji tvrtke.

Kao i Dorsey, Muskov pravni tim sudski je pozvao bivšeg šefa odjela za potrošačke proizvode Twittera Kayvona Beykpoura i prethodnog voditelja prihoda i proizvoda Brucka Falca. Obojici je Twitter pokazao vrata u svibnju.

 Elon Musk Twitter.jpg Izvor: Shutterstock

Nakon što je Twitterov odbor prihvatio ponudu od 44 milijarde dolara u travnju, Musk se u srpnju povukao iz ugovora zbog, kako je tvrdio, višestrukih kršenja kupoprodajnog ugovora. Srž njegovih pritužbi bio je nedostatak informacija koje je pružio Twitter o broju spam računa koji djeluju na platformi.

Twitter je zatim pokrenuo tužbu u pokušaju da natjera Muska da poštuje dogovor. Tvrtka je tvrdila da je milijarder povukao ugovor jer više nije služio njegovim interesima. Početak suđenja je zakazan za 17. listopada 2022.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI