TWITTER POKREĆE TUŽBU: Žele prisiliti Muska na preuzimanje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TWITTER POKREĆE TUŽBU: Žele prisiliti Muska na preuzimanje

Autor Igor Martić

Idu na sud – tko će se na kraju posljednji smijati?

 Elon Musk Twitter (2).jpg Izvor: Shutterstock

Twitter je tužio Elona Muska u pokušaju da na silu izvrši preuzimanje društvene mreže, tvrdeći da je milijarder odbio poštovati svoje obveze jer dogovor više ne služi njegovim osobnim interesima. Tužba društvene mreže dolazi nekoliko dana nakon što je Musk povukao ugovor o kupnji Twittera vrijedan 44 milijarde dolara zbog, kako je tvrdio, višestrukih kršenja ugovora.

To uključuje neuspjeh u pružanju dovoljnih podataka u vezi s brojem robota za neželjenu poštu koji djeluju na Twitteru, prenosi Mobile World Live. U svom podnesku američkom sudu tvrtka tvrdi da Musk mora poštovati svoj dogovor o kupnji Twittera po cijeni od 0,54 dolara po dionici, nakon "dugog popisa materijalnih kršenja ugovora" koji su "bacili mrlju na Twitter i njegovo poslovanje".

“Nakon što je organizirao javni spektakl kako bi uključio Twitter u igru te nakon što je predložio i zatim potpisao sporazum o spajanju koji je pogodan za prodavače Musk očito vjeruje da on, za razliku od svake strane koja podliježe ugovornom pravu Delawarea, može slobodno promijeniti svoje mišljenje, uništiti tvrtku, poremetiti njegovo poslovanje, uništiti dioničarsku vrijednost i otići”, navela je tvrtka u tužbi.

 Elon Musk Twitter.jpg Izvor: Chris DELMAS / AFP / Profimedia

Tvrde da se Musk odlučio povući nakon što se dogodio pad dionica u njegovoj tvrtki za proizvodnju električnih automobila Tesla, a nakon što je objavljen dogovor za Twitter. Dionice Tesle pale su za više od 100 milijardi dolara u odnosu na vrhunac u studenom 2021.

"Umjesto da snosi trošak pada tržišta, kao što ugovor o spajanju zahtijeva, Musk ga želi prebaciti na dioničare Twittera", tvrdi tvrtka. Nakon podnošenja tužbe Musk je objavio ovaj tvit:

Očekivala se tužba nakon što se Musk povukao iz posla: čak je i potaknuo tvrtku, napomenuvši da će, ako pokrene akciju, morati otkriti informacije o neželjenoj pošti i računima botova na sudu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI