JOŠ SAMO DANAS Google mijenja pravila za Gmail, YouTube, Drive | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

JOŠ SAMO DANAS Google mijenja pravila za Gmail, YouTube, Drive

Autor Smartlife

Korisnici koji koriste Android verzije 2.3.7 i starije više neće moći koristiti Googleove servise

 Samsung pametni telefon Izvor: Shutterstock

27. rujna 2021. posljednji je dan u kojem se možete spojiti sa starim pametnim telefonom do svojih Googleovih računa i raznih usluga poput Gmail, YouTube, Drive. Googleova odluka odnosi se na sve Android pametne telefone s verzijom softvera 2.3.7.

Google već neko vrijeme mailovima i pop-up prozorima na smartfonima upozorava sve svoje korisnike Android 2.3.7 verzije operativnog sustava i starijih da je došlo vrijeme za ažuriranje ili kupovinu novog telefona. Dakle, za sve Googleove aplikacije, uključujući Gmail, YouTube, Drive i druge, korisnicima će se od 27. rujna 2021. ispisivati poruka o pogrešnom korisničkom imenu i lozinki i aplikacije im više neće raditi.

 Google-mejl-podrska-stariji-Android-sistemi Izvor: Google

Jedina opcija za nastavak upotrebe telefona je ažuriranje softvera na Android 3.0 (Honeycomb verzija OS-a) ili kupnja modernijeg telefona bez ograničenja. Od 27. rujna 2021. svim Android korisnicima verzije 2.3.7 i starijih prestat će raditi čak i aplikacija Google Search.

Ipak, postoji rješenje: korištenje web browsera kako bi se pristupilo ovim servisima. Ali, s tako malim ekranima kakve imaju mnogi stari telefoni kao i s manje opcija to će biti značajno lošiji doživljaj bilo koje od aplikacija.

Ova promjena je aktivna za verzije Android 1.0, 1.1 (nema zvaničnog naziva), 1.5 Cupcake, 1.6 Donut, 2.0 Eclair, 2.2 Froyo i 2.3 Gingerbread. Posljednja verzija 2.3.7 izašla je u rujnu 2011. godine, ali očigledno postoji još korisnika koji koriste neke od ovih verzija softvera što je natjeralo Google kompaniju na najavu ukidanja podrške.

 Sony-Xperia-U-softver-meni Izvor: Marko Čavić

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI