MARVELOV SPIDER-MAN REMASTERED: Stigao je na PC platformu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MARVELOV SPIDER-MAN REMASTERED: Stigao je na PC platformu

Autor Davor Dakić

Spider-Man Remastered u potpunosti je optimiziran za ultraširoko igranje

 Spider-Man Remastered za PC (Steam) (2).jpg Izvor: Steam

Nixxes je prošle godine blisko surađivao s njihovim prijateljima iz Insomniac Gamesa kako bi ovu originalnu Marvelovu priču i PlayStation hit prenio na PC te omogućili podršku za ultraširoke monitore i višestruke postavke zaslona.

Kada legendarni Marvelovi zlikovci zaprijete Marvelovom New Yorku, Peter Parker i Spider-Manovi svjetovi se sudaraju. Kako bi spasio grad i one koje voli, mora ustati i biti veći. To je kratak sažetak igre Spider-Man Remastered.

 Spider-Man Remastered za PC (Epic games) (2).jpg Izvor: Epic Games

Grafički programer Hilze Vonck, i sam strastveni igrač ultraširokih zaslona, radio je na tehničkoj implementaciji ultraširokih omjera slike u PC verziji Marvelovog Spider-Mana Remastered. “Pet godina koristim 21:9 ultraširoki monitor. Za mene je podrška za ultra široke rezolucije u igrama jako važna. Igračima koji puno ulažu u svoje postavke želimo dati priliku da igraju igru na najbolji mogući način. Stvarno je velika razlika kada gledate igru na postavkama ultraširokog ili trostrukog monitora. Super je cool doživjeti igru na ovakav način!”

Marvel’s Spider-Man Remastered – Launch Trailer I PC Games
Izvor: Youtube

Podršku za ultraširoke 21:9 monitore tražile su zajednice igrača. Inicijalno su planirali podršku za 21:9, a nakon nekih internih testova odlučili su ići još šire i dodati podršku za 32:9 zaslone i 48:9 za postavke s tri monitora. Igra je vrlo dobra za taj postav. Ljuljanje ulicama Marvelovog New Yorka na ultraširokom ekranu daje potpuno drugačiji i impresivniji osjećaj.

Nije samo igrivost već su i brojne scene prilagođene panoramskim omjerima do 32:9. Morali su savladati i neke izazove kako bi to omogućili, iako je implementacija ultra-široke podrške u općenitom igranju relativno jednostavna.

Veliki je izazov podrška u kinematografiji koju su umjetnici posebno osmislili za gledanje na 16:9 zaslonima. Izvan tog vidnog područja događa se puno stvari koje treba popraviti. Likovi se, primjerice, mogu zamrznuti ili iznenada nestati.

 Spider-Man Remastered za PC (Steam) (3).jpg Izvor: Steam

Jednostavan način bio bi postaviti crne obrube u izrezane scene kako bi blokirali ta područja od pogleda na ultraširokim zaslonima, ali iz Nixxes su željeli igračima osobnih računala dati mogućnost da u potpunosti (is)koriste svoje zaslone. Pomno su prošli kroz sve scene u ultra širokom prikazu te su promjene napravili tvrtkini inženjeri i umjetnici.

Kao rezultat toga, filmovi u Marvelovom Spider-Man Remasteredu na PC-ju potpuno su vidljivi u omjerima slike do 32:9. Pri korištenju još širih omjera širine i visine slike, na primjer s postavkama s tri monitora, vanjski rubovi su zamućeni tijekom izrezanih scena. Ovo je neophodno kako bi se blokirala područja od pogleda koja inače mogu imati vizualne pogreške.

 Spider-Man Remastered za PC (Steam) (1).jpg Izvor: Steam

Dok se ne igra video igra sistemski inženjeri tvrtke Nixxes pobrinuli su se da korisničko sučelje i izbornici podržavaju omjere širine i visine zaslona. Kada koristite ultraširoke monitore, možete promijeniti položaj HUD-a u različite položaje.

Marvelov Spider-Man Remastered za PC dostupan je na Steamu i u Epic Games Storeu za 59,99 eura, a igra je dobila prosječnu ocjenu 4,9 od 5.

 Spider-Man Remastered za PC (Epic games) (1).jpg Izvor: Steam

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI