ONE UI 5 ZA SERIJU GALAXY S22: Samsung lansira Open Beta program | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ONE UI 5 ZA SERIJU GALAXY S22: Samsung lansira Open Beta program

Autor Krunoslav Ćosić

Stižu novo korisničko sučelje i prilagodljive značajke, prije službenog izdanja

 Samsung One UI 4 (2).jpg Izvor: Samsung

Samsung Electronics je pokrenuo svoj otvoreni beta program One UI 5 koji će u početku biti dostupan na seriji Galaxy S22 (Galaxy S22, Galaxy S22+ i Galaxy S22 Ultra) u Sjedinjenim Državama, Njemačkoj i Južnoj Koreji, s izdanjima u drugim regijama planiranim tijekom sljedećih mjeseci.

Trenutno je aktualna verzija One UI 4.1.1 predstavljena na Samsung Galaxy Z Flip4 i Fold4.

 Samsung Galaxy Z Flip4 (7).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

One UI 5 donosi niz novih značajki prilagodbe, sigurnosti i pristupačnosti kao dio stalne Samsungove predanosti pružanju najnovijih mobilnih iskustava što većem broju korisnika. Stižu novi načini na koje korisnici mogu prilagoditi svoje iskustvo pametnog telefona, uključujući prošireni skup opcija boja za prilagođeniji izgled.

Korisnici sada dobivaju do 16 unaprijed postavljenih tema boja na temelju njihove pozadine i još 12 opcija boja za svoje početne zaslone, ikone i brze ploče za izgled i dojam prilagođen njihovom stilu.
Mogu dodatno prilagoditi svoje početne zaslone slaganjem widgeta iste veličine na jednu lokaciju štedeći prostor i stvarajući čišći, organiziraniji izgled.

 Samsung One UI 4 (1).jpg
Samsung One UI 4
Izvor: Samsung

One UI 5 također donosi jednostavniji način prilagođavanja obavijesti u aplikacijama kako biste ostali usredotočeni na ono što je važno. Nove kontrole korisnicima olakšavaju blokiranje obavijesti iz određenih aplikacija tako da im dolazi samo ono što im je relevantno.

Poboljšane postavke jezika i zvuka

One UI 5 pojednostavljuje proces promjene postavki zvuka i vibracije s reorganiziranim izbornicima koji omogućuju jednostavan pristup svim glasnoćama melodija zvona i intenzitetima vibracija.

Po prvi put Galaxy korisnici također mogu prilagoditi željeni jezik za svoje različite aplikacije. Bilo da govore više jezika ili samo uče novi jezik korisnici u Postavkama mogu jednostavno odabrati koji će se jezik koristiti za svaku aplikaciju.

 Samsung One UI 4 (3).jpg
Samsung One UI 4
Izvor: Samsung

Više novih značajki

Ažuriranje donosi nekoliko novih značajki koje stvaraju još bolje Galaxy iskustvo za sve – od poboljšanih mogućnosti kamere i sigurnosnih resursa do više alata za pristupačnost.

Korisnici mogu neprimjetno snimati visokokvalitetne fotografije i video s novom ikonom u Pro i Pro Video načinu rada koja nudi korisne savjete i trikove o tome kako koristiti različite objektive, značajke i kontrole. Osim toga, traka zuma s boljim odzivom znači brže snimanje izbliza i olakšava fokusiranje na subjekt samo jednom rukom.

Uz One UI 5, nova nadzorna ploča korisnicima omogućuje pregled sigurnosnog statusa njihovog telefona, pokazuje postoje li sigurnosni problemi i preporučuje načine za njihovo rješavanje.

Ažuriranje također donosi više mogućnosti pristupačnosti kako bi korisnicima olakšali interakciju sa svojim uređajima. Značajka Povećalo omogućuje korisnicima da bolje gledaju i čitaju na svojim uređajima, dok različite vrste govorne pomoći – kao što su audio opisi videozapisa i izgovor unosa s tipkovnice naglas – pomažu korisnicima da lakše upravljaju i koriste uređaje.

Uz One UI 5 nova nadzorna ploča korisnicima omogućuje pregled sigurnosnog statusa njihovog telefona, pokazuje postoje li sigurnosni problemi i preporučuje načine za njihovo rješavanje. Ažuriranje također donosi više mogućnosti pristupačnosti kako bi korisnicima olakšali interakciju sa svojim uređajima.

 Samsung One UI 3.1 object eraser.jpg
Samsung One UI 3.1, object eraser
Izvor: Samsung

Značajka Povećalo (Magnifier) omogućuje korisnicima lakše gledanje i čitanje na svojim uređajima dok različite vrste govorne pomoći – kao što su audio opisi videozapisa i izgovor unosa s tipkovnice naglas – pomažu korisnicima da lakše upravljaju i koriste uređaje.

Samsung najavljuje i nove uzbudljive nove značajke koje će također biti uvedene kroz Beta program kako bi se korisnicima pružilo najbolje moguće iskustvo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI