SAMSUNGOVA SERIJA GALAXY S21 Zna se datum dolaska Androida 12 | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SAMSUNGOVA SERIJA GALAXY S21 Zna se datum dolaska Androida 12

Autor Smartlife

Uz novu verziju Androida korisnici Samsunga dobit će i novo One UI 4 korisničko sučelje

 Samsung-One-UI-4.jpg Izvor: Samsung

Uz kupnju novog pametnog telefona sljedeći sretan trenutak u životu svakog vlasnika svakako je nova verzija softvera. Otprilike jednom godišnje se predstavlja nova verzija Androida, aktualan je Android 11, a u sljedećim mjesecima će na mnoge pametne telefone stići i najnoviji Android 12. Naravno, ukoliko tu mogućnost hardverski podržava vaš smartphone.

Novi Android 12, uz najnovije Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro te još nekoliko Pixel modela, uskoro će biti dostupan i za vlasnike telefona Samsung Galaxy S21, Samsung Galaxy S21+ i Samsung Galaxy S21 Ultra. Krenulo je i beta testiranje za S20 i Note 20 seriju.

Prema izjavi Janghun Jona, prvog čovjeka kompanije Samsung za mobilne softverske platforme, Samsung želi svakome omogućiti pristup najboljem mobilnom iskustvu što je prije moguće. Uz ažuriranje na Android 12 od sredine studenog 2021. na Samsung Galaxy S21, S21 Plus i S21 Ultra počet će nadogradnja i na novo One UI 4 korisničko sučelje (interfejs).

Od velikih novina Samsung je najavio unaprjeđenja na polju privatnosti kao i nove teme koje se prilagođavaju pozadinama koje ste odabrali. Otprilike kao što je to bilo u Windows 10 operativnom sustavu u kojem su okviri prozora dobili nijanse prema dominantnoj boji pozadine.

Spomenuti gospodin Jon je izjavio i da "One UI 4 ispunjava obećanje, opremajući korisnike Galaxy pametnih telefona najnovijim funkcijama prilagođavanja i privatnosti. Ali tu se nećemo zaustaviti. Uskoro će i drugi korisnici pametnih telefona i tableta imati koristi od ovog ažuriranja softvera, omogućavajući besprijekorno iskustvo u cijelom našem ekosustavu."

Prvi (poslije Googlea)

Samsung je jedan od prvih proizvođača koji su predstavili Android 12 na svojim pametnim telefonima, ni mjesec dana nakon što je to Google napravio na svojim Pixel 6 telefonima. Ukratko, Android 12 donosi više opcija za personalizaciju u okviru Google Material You dizajna, ali bez Dynamic Color tema, bar ne u početku.

Umjesto toga Samsung implementira svoju verziju ove funkcije. Teme će i dalje uzimati svoje boje od palete boja vaše pozadine, ali će one biti manje pastelne i neće raditi na nekim aplikacijama kao što su Google Keep i Google Duo.

Pored prilagođavanja izgleda, jedna od najvažnijih stvari s novom verzijom operativnog sustava je privatnost. Sada imate više kontrole nad korištenjem kamere ili mikrofona preko zelene točkice u traci za obavijesti, a novi dio s notifikacijama će vas informirati koje su aplikacije pristupile mikrofonu i kameri te koliko često.

One UI 4: Top Features for Android 12 on Samsung Galaxy S21
Izvor: Youtube

Na taj način Android, a i Samsung pokušavaju da sustignu iOS kada je u pitanju privatnost korisnika i da dodatno ojačaju već prilično jak operativni sistem.

Procurio spisak

Samsung je objavio i da će vlasnici prethodnih generacija vodećih telefona, modela sa savitljivim ekranima, tabletima i telefonima A serije također uskoro moći dobiti novo ažuriranje Android 12 i One UI 4.

Samsung je na kratko u Members aplikaciji objavio plan ažuriranja za druge uređaje prije nego što je slika brzo sklonjena. Srećom, netko je imao brze prste pa je spisak brzo osvanuo online izlistavajući sve planirane modele i mjesece u kojima će ažuriranja dolaziti na telefone. Za očekivati je da će , po modelima, prvi nadogradnju dobiti vlasnici telefona kupljenih u slobodnoj prodaji, a tek onda uređaji koji su kupljeni kod mobilnih operatora koji moraju dodatno prilagoditi softver.

 Samsung-One-UI-4.0-azuriranja.jpg Izvor: TWITTER / @FRONTTRON

Tableti, Fold, Flip, ali i pametni sat

Nakon S21 u prosincu 2021. su na redu Fold i Flip druge i treće generacije, S20 i Note 20 serije dok će vlasnici S10 i Note 10 generacije, zajedno s prvim Fold i Flip modelima ipak pričekati siječanj 2022. zajedno s A52 i A42 modelima. Tableti i ostatak modela koji očekuju ažuriranje ipak će morati pričekati veljaču 2021. i kasnije mjesece, što je i razumljivo.

Pored telefona, Samsung je najavio novo ažuriranje i za Galaxy Watch pametni sat kojem dodaje nove izglede odnosno teme sata i unaprjeđuje mogućnosti kada je u pitanju praćenje zdravlja korisnika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI