IGRICE U NETFLIX PONUDI: Pretplatnici nisu nimalo zainteresirani | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

IGRICE U NETFLIX PONUDI: Pretplatnici nisu nimalo zainteresirani

Autor Smartlife

Usprkos odličnim naslovima i pristupu bez dodatne naknade

 Netflix Stranger Things 1984.jpg Izvor: Netflix

Nakon odličnih rezultata koje je Netflix zabilježio tijekom pandemije ove godine je uslijedilo otrežnjenje odnosno pad broja pretplatnika - po prvi put. Još prije trenutne krize Netflix je uvelike razmišljao o nekim novitetima kojima bi zadržali korisnike i nakon što prođe početni entuzijazam oko određene serije ili filma.

Jedna od tih novosti je i ulazak na tržište video igara, a kompanija je kao glavne konkurente za slobodno vrijeme korisnika izdvojila TikTok i Epic Games. Prve igre su korisnicima postale dostupne još prošlog studenog, a sada je njihov broj narastao na 24 naslova. Netflix planira taj broj udvostručiti kako bi povećao angažman i broj gejmera jer trenutne brojke nisu ohrabrujuće.

Preciznije, u odnosu na ukupan broj pretplatnika (oko 221 milijun) udio onih koji igraju igre putem ove platforme je manji od 1%. Do sada su ponuđene igre preuzete nešto više od 23 milijuna puta, a prosječan broj dnevnih korisnika iznosi 1,7 milijuna.

Netflix je svjestan ovih podataka te je izvršni operativni direktor kompanije Greg Peters prošle godine rekao kako su godinama daleko od trenutka u kojem će imati veći značaj na tržištu odnosno kada će i igre, a ne samo serije i filmovi, privući i zadržati korisnike na platformi.

Među primjerima takvih igara s kojima žele privući i zadržati korisnike nalazi se Stranger Things koja je već dostupna dok uskoro stiže i igra Queen's Gambit Chess temeljena na veoma popularnoj seriji koja je prije dvije godine bila veliki hit na ovom servisu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI