SLATKA NEDJELJA: Dan sladoleda i Google Maps | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SLATKA NEDJELJA: Dan sladoleda i Google Maps

Autor Davor Dakić

Evo jedne zabavne činjenice: sladoled je druga najtraženija hrana na Google Kartama

 Sladoled (1).jpg Izvor: Google

Ima li boljeg načina kako pobijediti vruće ljetne vrućine od sladoleda? Sigurni nismo jedini koji žude za ovim slatkim užitkom. Zapravo, od svih jela koja se pretražuju na aplikaciji Google Maps u SAD-u sladoled je drugo najtraženije jelo.

Google otkriva da se sladoled u Google kartama najčešće traži subotom. Nebitno je volite li više sladoled u kornetu ili ga jedete iz velike kutije koju ste kupili u trgovini kuglica sladoleda u bilo kojoj boji će vas sigurno oduševiti. U SAD-u se svake treće nedjelje u srpnju obilježava Nacionalni dan sladoleda.

Sve je počelo u vrijeme predsjednika SAD-a Reagana koji je želio obilježiti poslasticu u kojoj uživa više od 90 posto američke populacije. Godine 1984. odredio je dan za sladoled, a njegov je proglas zapravo proslavio mliječnu industriju u Americi.

 Sladoled (2).jpg Izvor: Google

Amerikanci su vodeći u svijetu kada je u pitanju jedenje ovog smrznutog užitka: točnije, pojedu 87 kilograma godišnje. Reagan je također proglasio srpanj nacionalnim mjesecom sladoleda opisujući sladoled kao "hranjivu i zdravu hranu u kojoj uživa više od 90 posto ljudi u Sjedinjenim Državama.

Od tada je praznik izazvao žudnju diljem svijeta i tradicionalno se slavi svake godine. Ako vas zanima tko je osmislio sladoled, na žalost ne postoji izumitelj kojemu se može pripisati zasluga stvaranja sladoleda.

Poznato je da se hrana slična sladoledu prvi put konzumirala u Kini između 618 i 97 godine. Dakle, prije Krista se počelo s konzumiranjem. Poznato je da je Aleksandar Veliki obožavao led i snijeg s okusom nektara i meda. Cezar je u vrijeme Rimskog carstva slao ljude u planine da skupljaju snijeg te su ga zatim prekrili s voćem i sokovima. Zna se još jedan zanimljiv podatak – da bi se pojeo jedan sladoled potrebno je u prosjeku 50 lizanja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI