HLADNO PIĆE NA PLAŽI Ovakav suncobran još niste vidjeli | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HLADNO PIĆE NA PLAŽI Ovakav suncobran još niste vidjeli

Autor Krunoslav Ćosić

Uz visoku tehnologiju ovo nije uobičajeni suncobran koji vas samo štiti od sunca. Ovaj nudi i dodatne mogućnosti, itekako poželjne na plaži

  Izvor: Profimedia

Dolazi li kraj prijenosnim hladnjacima u kojima se na plažu nosi piće i hrana? Sudeći po ovom visokotehnološkom suncobranu, to bi mogao biti izgledan scenarij.

Suncobran koristi solarne panele iz kojih se zatim električnom energijom napajaju mini hladnjaci za hlađenje pića i hrane. Visokotehnološki suncobran (ili kišobran) koristi sunčevu energiju za održavanje hladnjaka, čime će biti i ugodnije ležanje na plaži, a i sunce će vam više odgovarati.

 parasol;umbrella;beach;shade;solar power;fridge;refrigerator;drinks;food;photovoltaic;panels;folding;Carlo Ratti Associati;Sammontana Izvor: Profimedia

Sklopive fotonaponske solarne ploče nalaze se na suncobranu za koji je baš takav zahtjev propisao talijanski brand sladoleda i smrznutih slastica Sammontana, a osmislila ih je međunarodna tvrtka za dizajn i inovacije CRA-Carlo Ratti Associati, u čemu je svoj udio imao i arhitekt Italo Rota.

Američki profesor Chuck Hoberman također je sudjelovao u ovom projektu, a specijalizirao se za „transformabilni“ dizajn. Inspiracija za sklopivi fotonaponski sklop dolazi iz zrakoplovnih tehnologija za proizvodnju energije.

Prvi prototipovi solarnih suncobrana za plažu bit će predstavljeni u Milanu već od 12. lipnja. Održivi suncobran idealan je za prodajna mjesta za sladoled na plažama na kojima je problem dovesti električnu energiju, ali i za razna odmarališta te mnoge druge prilike.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI