NAJNOVIJE IZDANJE ANDROID OS-A: Google obavlja posljednje pripreme | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAJNOVIJE IZDANJE ANDROID OS-A: Google obavlja posljednje pripreme

Autor Ivan Vukić

Android 13 zamijenit će Android 12 na mnogim pametnim telefonima

 Android 13 1.jpg Izvor: Google

Google je pustio konačnu beta verziju Androida 13 za programere prije potpunog komercijalnog predstavljanja operativnog sustava, a koje se očekuje u nadolazećim tjednima.

U obavijesti za razvojne programere koji programiraju aplikacije i značajke postavljene za korištenje platforme Google je procijenio da će konačni OS biti lansiran za nekoliko tjedana, prenosi Mobile World Live. Promjene u usporedbi s Androidom 12 uključuju ažuriranja značajki privatnosti i dopuštenja za obavijesti.

 Android 13 4.jpg Izvor: Google

Android 13 će podržavati moderne protokole uključujući HDR Video i Bluetooth LE Audio (low energy), zajedno s poboljšanim alatima za korištenje na softveru za velike zaslone i tablete. Ostale nove značajke uključuju jezičnu podršku za svaku aplikaciju i tematske ikone.

Operativni sustav Android 13 već je prošao brojne preglede razvojnih pregleda i beta testova otkako je otkriven partnerima početkom 2022. godine. Zamijenit će Android 12 koji je objavljen u listopadu 2021.

 Android 13 Quick Settings placement API.jpg Izvor: Google

Ranije ove godine Google je dodao specifičnu verziju velikog zaslona svog trenutnog glavnog sustava, s elementima koji će biti dodatno poboljšani u njegovom nadolazećem sustavu.

Bluetooth LE Audio

Low Energy (LE) Audio je bežični audio nove generacije koji će zamijeniti klasični Bluetooth i omogućiti nove načine upotrebe i topologije povezivanja. Korisnicima će omogućiti emitiranje audio zapisa i dijeljenje s prijateljima i obitelji ili pretplatu na javna emitiranja radi informacija, zabave ili pristupačnosti.

 Djevojke slusaju glazbu slusalice.jpg Izvor: Shutterstock

Korisnici će moći primati zvuk visoke vjernosti bez žrtvovanja trajanja baterije. Moći će se neprimjetno prebacivati između različitih načina upotrebe koji nisu bili mogući s klasičnim Bluetoothom. Android 13 dodaje ugrađenu podršku za LE Audio tako da bi programeri trebali omogućiti nove besplatne mogućnosti na kompatibilnim uređajima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI