Apple svoje MR naočale planira lansirati u 2023. | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Apple svoje MR naočale planira lansirati u 2023.

Autor Ivan Vukić

Naočale za mješovitu stvarnost Appleova su ulaznica u utrci za metaverzum

 Mixed reality miješana realnost (2).jpg Izvor: Shutterstock

Apple bi već sljedeće godine mogao lansirati svoje MR (mixed reality) naočale, izvijestio je Bloomberg, a prenosi Mobile World Live. Bit će to samo jedan od novih proizvoda koje će Apple predstaviti u 2023. godini.

Glasine o uređaju su se proširile posljednjih mjeseci, nakon što je kompanija u svibnju navodno svom odboru dala proizvod na uvid. U međuvremenu, izvršni direktor Tim Cook prošlog je tjedna gotovo potvrdio kineskim medijima da se Apple planira "zadubiti" u prostor miješane stvarnosti (MR).

Bloomberg je izvijestio da bi MR naočale mogle biti dio niza novih uređaja koje Apple planira lansirati krajem 2022. i u 2023., uključujući i iPhone 14, tri iteracije Apple Watcha, ažurirani AirPods Pro, novi HomePod i nova Mac računala.

 Mixed reality miješana realnost (1).jpg Izvor: Shutterstock

Što se MR naočala tiče Appleov najnoviji M2 procesor, najavljen tijekom lipnja 2022. na WWDC-u (Svjetskoj konferenciji razvojnih programera) mogao bi pokretati uređaj. Može se pohvaliti 18 posto bržim CPU-om i 35 posto bržim GPU-om od M1 čipa.

Bloombergovo izvješće sugerira da će naočale dolaziti sa 16 GB RAM-a, nadmašujući konkurentske VR naočale Meta Quest 2 iz Meta Platforms. Metin uređaj ima samo 6 GB RAM-a i pokreće ga platforma Snapdragon XR2.

RealityOS, operativni sustav za nove Appleove naočale, također se pojavio u prijavi za zaštitni znak koju je vjerojatno podnio tehnološki div, izvijestio je The Verge.

 Metaversum metaverzum (3).jpg Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI