Što to Tom Cruise vozi u filmu Top Gun: Maverick? | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Što to Tom Cruise vozi u filmu Top Gun: Maverick?

Autor Ivan Vukić

Izmišljeni nadzvučni mlaznjak ima stvarnu pozadinu

 Top Gun Maverick (3).jpg Izvor: Lockheed Martin / Ferrari / Profimedia

Ako ste pogledali film Top Gun: Maverick, u kojem se Tom Cruise vraća nakon dugo godina, možda se pitate kako su dizajneri zrakoplova stvorili vrhunski hipersonični mlažnjak za Toma koji glumi lik Pete „Maverick“ Mitchell?

Otkrivena je tajna iza zadivljujuće strogo povjerljive letjelice prikazane u smash filmu. Izmišljeni nadzvučni mlažnjak zapravo je stvorila stvarna zrakoplovna i obrambena tvrtka Lockheed Martin. Producenti su iskoristili stručnost američke tvrtke i njen konceptualni tim za inženjering i dizajn Skunk Works kako bi izradili Darkstar koji „savija fiziku“.

Futuristički borbeni avion zapanjujući je uvod u hiperrealnu estetiku filma. Za ljubitelje zrakoplovstva podsjeća na jedno od najcjenjenijih letjelica u povijesti, SR-71 Blackbird. Bio je to dalekometni, nadzvučni zrakoplov koji je debitirao 1966. i letio do 1999. godine sposoban za tri puta veću brzinu od brzine zvuka. Njime su upravljale i zračne snage Sjedinjenih Država i američka svemirska agencija NASA.

Top Gun: Maverick | NEW Official Trailer (2022 Movie) - Tom Cruise
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI