METAVERSE STANDARDS FORUM: Cilj je definirati standarde 'novog svijeta' | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

METAVERSE STANDARDS FORUM: Cilj je definirati standarde 'novog svijeta'

Tvrtke se ujedinjuju kako bi potaknule interoperabilnost otvorenog metaverzuma

 Metaverse metaverzum (2).jpg Izvor: Shutterstock

Članovi osnivači Metaverse Standards Foruma za poticanje razvoja otvorenih standarda za metaverse su mnoge velike tvrtke poput Meta, Microsoft, Huawei, IKEA, NVIDIA, Qualcomm Technologies, Sony Interactive Entertainment, Adobe, Alibaba, Epic Games, ali i mnoge druge.

Metaverse Standards Forum okuplja vodeće organizacije za standardizaciju i tvrtke za suradnju na razini cijele industrije na standardima interoperabilnosti potrebnih za izgradnju otvorenog metaverzuma.

Forum će istražiti gdje nedostatak interoperabilnosti koči implementaciju metaverzuma i kako se rad organizacija za razvoj standarda (SDO) koje definiraju i razvijaju potrebne standarde može koordinirati i ubrzati.

 Metaverse metaverzum (1).jpg Izvor: Shutterstock

Forum će se usredotočiti na pragmatične projekte temeljene na akciji kao što su prototipovi implementacije, hackathoni, plugfestovi i alati otvorenog koda kako bi se ubrzalo testiranje i usvajanje metaverzalnih standarda, uz razvoj dosljedne terminologije i implementacije smjernice. Članstvo je besplatno.

Metaverzum motivira novu integraciju i implementaciju različitih tehnologija za kolaborativno prostorno računanje kao što su interaktivna 3D grafika, proširena i virtualna stvarnost, fotorealistično kreiranje sadržaja, geoprostorni sustavi, alati za sadržaj krajnjih korisnika, digitalni blizanci, suradnja u stvarnom vremenu, fizička simulacija, internetska ekonomija, igranje igara za više korisnika i još mnogo toga.

Čelnici industrije smatraju da će se potencijal metaverzuma najbolje realizirati ako je izgrađen na temelju otvorenih standarda. Izgradnja otvorenog i uključivog metaverzuma na sveprisutnoj razini zahtijevat će konstelaciju otvorenih standarda interoperabilnosti koje su kreirali SDO-ovi kao što su The Khronos Group, World Wide Web Consortium, Open Geospatial Consortium, Open AR Cloud, Spatial Web Foundation i mnogi drugi.

 Metaverse metaverzum (3).jpg Izvor: Shutterstock

Metaverse Standards Forum ima za cilj potaknuti suradnju temeljenu na konsenzusu između različitih SDO-a i tvrtki kako bi definirali i uskladili zahtjeve i prioritete za metaverse standarde – ubrzavajući njihovu dostupnost i smanjujući dupliciranje napora u cijeloj industriji.

Aktivnosti Foruma bit će usmjerene prema potrebama i interesima članova i mogu uključivati različite tehnološke domene kao što su 3D sredstva i renderiranje, ljudsko sučelje i paradigme interakcije kao što su AR i VR, sadržaj kreiran od strane korisnika, avatari, upravljanje identitetom, privatnost i financijske transakcije. Očekuje se da će sastanci foruma započeti u srpnju 2022. Više informacija možete pronaći na metaverse-standards.org.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI