Instagram će tjerati ljude iz svoje aplikacije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Instagram će tjerati ljude iz svoje aplikacije

Autor Smartlife

Kompanija je predstavila dvije nove funkcije namijenjene tinejdžerima

 Instagram-take-break.jpg Izvor: Instagram

Nove funkcije stižu nakon optužbi da Instagram eksploatira mlade. Predstavili su novu funkciju koja će "gurati" tinejdžere da prijeđu na drugu temu ukoliko stalno gledaju istu vrstu sadržaja u Explore sekciji.

Kompanija će predlagati drugu vrstu sadržaja putem upozorenja, a iz predloženog će biti isključene teme koje su povezane s imidžom tijela ili usporedbom izgleda. Instagram tvrdi da ovo poticanje sadržaja funkcionira odnosno da je jedan od pet tinejdžera prešao na drugu temu nakon upozorenja.

  Izvor: Smartlife

„Dizajnirali smo ovu funkciju jer istraživanja sugeriraju da poticanje može biti efikasno u pomaganju ljudima, posebno tinejdžerima, kako bi bili pažljiviji prema tome kako trenutno koriste društvene mreže", piše na blogu kompanije.

U studiji o efektima poticanja sadržaja prilikom korištenja društvenih mreža 58,2% ispitanika se složilo da je poticanje poboljšalo njihovo iskustvo, pomažući im da više vode računa o vremenu koje su proveli na platformi.

Instagram je predstavio funkciju "Take Break", prvobitno namijenjenu tinejdžerima koji provode vrijeme u sekciji Reels - nakon 20 minuta korisnici će dobiti upozorenje da naprave pauzu od korištenja aplikacije. Ova funkcija je u fazi testiranja, a tijekom ljeta bi trebala biti dostupna svima.

Nove funkcije stižu kao odgovor na optužbe kako kompanija Meta eksploatira mlade radi profita.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI