MEDIATEK ČIPOVI: Dimensity 930, helio G99 i Dimensity 1050 | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MEDIATEK ČIPOVI: Dimensity 930, helio G99 i Dimensity 1050

Autor Krunoslav Ćosić

Tri nova čipseta za pametne telefone predstavljena su tijekom sajma Computex Taipei

 MediaTek Helio G Series.jpg Izvor: MediaTek

Sva tri nova čipseta nadogradnja su performansi za 5G i 4G LTE uređaje, ali s ciljem snižavanja cijena. Specifikacije novih čipova pokazuju kako 5G i napredne specifikacije vrlo brzo prelaze iz flagship kategorije u srednju klasu pametnih telefona.

7 najboljih značajki čipseta MediaTek helio G99

4G LTE čipset namijenjen pametnim telefonima napravljen je korištenjem iznimno učinkovitog procesa proizvodnje čipova klase TSMC 6nm, što znači da trajanje baterije pametnog telefona traje dulje nego ikad.

MediaTek Helio G99 uključuje drugu generaciju Intelligent Resource Management Engine koja optimizira CPU, GPU i memoriju kako bi osigurala glatko iskustvo, s maksimalnim trajanjem baterije kako bi se produljile sesije igranja.

Unutar čipa nalazi se osmojezgreni CPU s dva procesora Arm Cortex-A76 visokih performansi koji rade do 2,2 GHz, plus visoko sposoban GPU klase Arm Mali G57 koji pruža napredne mogućnosti 3D grafike. Ovi procesori rade sa superbrzom LPDDR4X memorijom i UFS 2.2 pohranom koji ubrzavaju pristup podacima, maksimizirajući performanse u igrama, aplikacijama i svakodnevnim aktivnostima.

 MediaTek Helio G99.jpg
MediaTek Helio G99
Izvor: MediaTek

Brži zasloni uvelike poboljšavaju svakodnevno iskustvo pametnog telefona, sa znatno glatkijim kretanjem kroz web stranice i animacijama u aplikacijama. MediaTek Helio G99 omogućuje Full HD+ zaslone visoke rezolucije sa superbrzim brzinama osvježavanja od 120 Hz, bez potrebe za skupim dodatnim hardverom. Brži zasloni obično znače veću potrošnju energije. Međutim, MediaTek Intelligent Display Sync tehnologija poboljšava energetsku učinkovitost dinamičkim podešavanjem brzine osvježavanja kako bi omogućila veće brzine samo kada je to najpotrebnije.

Podržana je impresivna kamera od 108 MP koja snima veće slike s više detalja, plus što omogućuje istovremeno dvostruko snimanje slike s nultim kašnjenjem.

Iako su 5G telefoni u modi, još uvijek postoje milijuni 4G korisnika diljem svijeta. Počevši od naprednog 4G modema koji je ugrađen izravno u čip za najbolju energetsku učinkovitost, MediaTek Helio G99 pruža brzi Cat-13 4G LTE-A downlink i vrhunske značajke povezivanja kao što su 4x4 MIMO, 256QAM, eMBMS i HPUE koje osiguravaju brži prosjek brzine i pouzdanije veze čak i u područjima velikog mrežnog prometa.

Dual SIM je bitna tehnologija, a MediaTek Helio G99 pruža dual 4G za besprijekorno korisničko iskustvo, uz podršku za VoLTE i ViLTE usluge kako bi se pružilo izvrsno iskustvo poziva i videa uživo uz bržu uspostavu poziva i osjetno bolju kvalitetu zvuka.

Najbolje od MediaTek Dimensity 1050

Novi čipset spaja povezivost ispod 6 GHz i mmWave te donosi najbržu povezanost s malim kašnjenjem najširoj publici ikada. MediaTekov prvi 5G čip za pametni telefon s mmWave vezom radi jako dobro. Povezivanjem na oba područja istovremeno čip pruža do 53% veće brzine od ostalih čipova za pametne telefone koji se mogu spojiti samo na 4G LTE i mmWave odjednom.

Dimensity 1050 na 6 nm procesu omogućuje proizvođačima uređaja stvaranje pametnih telefona sa superbrzim 144 Hz Full HD+ zaslonima koji izvorno podržavaju 10-bitnu boju. To korisnicima daje pristup HDR medijima i igrama koje prikazuju vjernije slike s intenzivnim, živim bojama.

MediaTek Intelligent Display Sync osigurava optimalnu energetsku učinkovitost bržih zaslona dinamičkim prilagođavanjem stope osvježavanja kako bi odgovarao pokretu na zaslonu: statični sadržaj će sniziti stopu osvježavanja radi uštede energije dok se brzo pomicanje i dinamičke slike ubrzavaju kako bi se izbjeglo zamućenje slika.

 MediaTek Dimensity 1050.jpg
MediaTek Dimensity 1050
Izvor: MediaTek

HDR10 uveden je 2015. godine. Slijedio je HDR10+ 2017. koji je dodao dinamičke metapodatke, a sada postoji HDR10+ Adaptive koji dinamički optimizira HDR10+ sadržaj kako bi pružio najbolje iskustvo u odnosu na uvjete ambijentalnog osvjetljenja promatrača. Dimensity 1050 prvi je čip srednjeg ranga koji podržava najnoviji HDR10+ Adaptive media profil.

Uz Dimensity 1050 korisnici mogu streamati ili snimati s dvije kamere u HDR-u istovremeno. To omogućuje različite objektive za alternativne poglede, prednju i stražnju kameru zajedno bilježeći događaj i osobnu reakciju u isto vrijeme.

Unutar osmojezgrenog CPU-a Dimensity 1050 nalaze se dva vrhunska Arm Cortex-A78 CPU-a s vršnom brzinom od 2,5 GHz, ubrzavaju aplikacije dajući brže društvene sadržaje i iskustvo pregledavanja weba. U kombinaciji s najnovijim grafičkim motorom Arm Mali-G610 i potaknutim superbrzom memorijom LPDDR5, igrači mogu uživati u većem FPS-u u igrama.

Dimensity 1050 sadrži najnoviju generaciju tehnologija za igranje igara MediaTek HyperEngine 5.0. Ovaj paket uključuje najnovije optimizacije CPU-a i GPU-a, grafiku s varijabilnom brzinom sjenčanja (AI-VRS) temeljenu na AI-ju, MediaTek Intelligent Display Sync s optimizacijama igre plus Wi-Fi i 5G optimizacije.

Nije brži samo 5G s mmWaveom. Dimensity 1050 također uključuje najnoviju Wi-Fi 6E povezivost dodajući novu tropojasnu povezivost (2,4 GHz, 5 GHz i 6 GHz) koja daje više performansi i manje kašnjenje internetskih veza, koje 2x2 MIMO antena koristi. Poput 5G modema, Wi-Fi je ugrađen izravno u čip za vrhunsku energetsku učinkovitost.

 MediaTek Dimensity 930.jpg
MediaTek Dimensity 930
Izvor: MediaTek

MediaTek Dimensity 930

Ovaj će čipset na 6 nm procesu uvesti dodatne značajke u pametne telefone srednje klase. Nadograđen je CPU s memorijskim sučeljima sljedeće generacije, nadograđena je podrška za kamere od 64 MP ili 108 te podrška za 5G plus 5G DSDS.

Poboljšane tehnologije ekrana i poboljšano iskustvo igranja bit će privlačni u pametnim telefonima srednje razine.

 MediaTek Dimensity 930 (2).jpg
MediaTek Dimensity 930
Izvor: MediaTek

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI