INTERES ZA NFT: Naglo opada i u stalnom je padu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

INTERES ZA NFT: Naglo opada i u stalnom je padu

Autor Davor Dakić

Non-fungible token je donedavno bio izuzetno interesantna tema

 Non-fungible tokens nft (1) Izvor: Tiny Ivan / Alamy / Alamy / Profimedia

Iako su mnogi tijekom posljednjih godinu dana bili prisiljeni barem pokušati razumjeti što je NFT, najnovije brojke iz Google Trends sugeriraju da nije došlo do trajnog interesa za ovu temu. Za one koji se još nisu pokušali uhvatiti ukoštac s ovim fenomenom, Wikipedia definira ovako:

"Nezamjenjivi token (NFT, non-fungible token) je nezamjenjiva jedinica podataka pohranjenih na blockchainu u obliku digitalne knjige koja se može prodavati i trgovati s njom. Vrste NFT podatkovnih jedinica mogu biti povezane s digitalnim datotekama kao što su fotografije, video i audio."

 Non-fungible tokens nft (3) Izvor: Shutterstock

Još uvijek vam nije jasno?

Ne preostaje vam nego dublje zaroniti u internetska prostranstva i istraživati. Ali, nastavi li trend koji pokazuju Googleovi podaci o pretraživanju ovog pojma to bi se moglo pokazati kao gubljenje vašeg vremena. Međutim, jedno mjesto gdje se nestanak NFT-a nikako ne predviđa je LimeWire.

Popularna platforma za razmjenu datoteka s početka 2000-ih (uvelike olakšava ilegalno preuzimanje filmova i glazbe) objavila je ovog tjedna da će se vratiti kao “mainstream spremno, digitalno kolekcionarsko tržište za umjetnost i zabavu, u početku usredotočeno na glazbu”. Očekuje se da će usluga biti dostupna u svibnju.

 NFT pretraživanje.jpg Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI