5G DAN: Stiže i novi igrač na hrvatsko tržište | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

5G DAN: Stiže i novi igrač na hrvatsko tržište

Autor Krunoslav Ćosić

HAKOM po treći put organizira konferenciju pod nazivom 5G dan

 5G optika Izvor: Shutterstock

Program ovogodišnjeg „5G Dana“ možete pratiti i uživo na HAKOM-ovim YouTube i Facebook kanalima, a tijekom više sati 13. travnja 2022. moći će se čuti o što nas novo očekuje na 5G području.

5G-okosnica nove generacije naprednih elektroenergetskih mreža-Neural Grid naziv je teme o kojoj će govoriti Srđan Skok s Visokog veleučilišta Algebra. O Digitalnom potencijalu u zdravstvu izlagat će svoja saznanja Ognjen Bagatin iz Poliklinike Sinteza dok će o M2M Connectivity Platform govoriti Luka Špoljarić iz Rimac Technology.

 antenna,gsm,smartphone,data,networking,telecommunication,buildin Izvor: Shutterstock

Kakva je uloga HAKOM-a pri uvođenju 5G tehnologije u Republici Hrvatskoj o planovima će se moći čuti od Mirana Gosta iz HAKOM-a. Zanimljiva će biti tema o 5G-u i izloženosti elektromagnetskim poljima visokih frekvencija (Davor Bonefačić, FER) dok će novog dionika hrvatskog 5G tržišta predstaviti Alessandra Diana iz EOLO, koji je uz A1 Hrvatska, Hrvatski Telekom i Telemach Hrvatska također dobio odobrenje za rad u 5G spektralnom području (radit će na frekvenciji od 26 GHz).

Na kraju HAKOM-ovog 5G dana održat će se panel diskusija s temom 5G i društvo budućnosti. Sudjelovat će Tonko Obuljen iz HAKOM-a, Mislav Balković s Visokog učilišta Algebra, Ivan Maglić iz HUP-ICT te Tonči Žilićiz Rimac Technology.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI