SVE SE MJERI LAJKOVIMA: Koliko je to dobro za mentalno zdravlje | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SVE SE MJERI LAJKOVIMA: Koliko je to dobro za mentalno zdravlje

Autor Smartlife

Mogu li se isključiti brojači klikova na gumb like?

 Instagram.jpg Izvor: PEXELS/ OMKAR PATYANE

Jeste li primijetili kako kod pojedinih objava na društvenim mrežama nema broja lajkova? Postoje ljudi kojima to nije bitno odnosno ne žele se zamarati tom informacijom. Evo kako i sami možete na Instagramu isključiti broj sviđanja. Broj lajkova se može sakriti i za pojedinačne postove, prije nego što se objave. Ali i naknadno.

Otkad se život preselio na društvene mreže sve se mjeri lajkovima, a eksperti upozoravaju da to nije baš dobro za mentalno zdravlje. Instagram je u želji da problem ublaži objavio opciju za sakrivanje pa se korisnici mogu fokusirati na sadržaj umjesto na njegovu popularnost.

Nekoliko koraka

Kad se otvori Instagram račun te ode na profil dovoljno je kliknuti na tri vodoravne linije u gornjem lijevom kutu. Nakon toga se otvara izbornik iz kojeg se bira Settings pa Privacy, a zatim Posts. U vrhu te sekcije se nalazi Hide Like and View counts pa kada se ta opcija aktivira posao je završen.

Pogledajte galeriju:


Broj onih kojima se svidjela vaša objava može se sakriti i za pojedinačne postove, prije nego što se objave. Kada se završava s pripremom neke fotografije, na samom dnu se nalazi Advanced settings – u pitanju je sekcija u kojoj se mogu isključiti komentari te postaviti drugi detalji, a u vrhu se nalazi i Hide like and view counts on this post. Kada se aktivira, broj lajkova ispod sadržaja postaje nevidljiv.

Isto se može podesiti i sa starijim objavama, a ako se ode na željeni post klikne se na tri točke u gornjem desnom kutu i izabere Hide like count. Tamo gdje su nekada bili lajkovi sada stoji "liked by one user and others". Stručnjaci tvrde da je tako bolje.

Štete li društveni mediji vašem mentalnom zdravlju?
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI