Verizon i AWS: Testiraju 4K streaming uživo | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Verizon i AWS: Testiraju 4K streaming uživo

Autor Krunoslav Ćosić

Koristit će se 5G mreže i mobilno računalstvo na rubu

 Covjek gleda televizor televizija.jpg Izvor: Amateur Hub, Pexels

Verizon je počeo istraživati potencijal 5G-a i mobilnog edge computinga (MEC) kako bi zamijenio satelite u prijenosu vijesti u ultra visokoj razlučivosti (UHD odnosno 4K). Tvrde da bi se na taj način mogle riješiti frustracije u trenutačnim prijenosima.

Operator provodi probe s Amazon Web Services (AWS), medijskom kućom Bloomberg Media i tvrtkom za streaming softver Zixi, a usredotočeni su na isporuku 4K kvalitetnih feedova uživo s prijevodom sadržaja gotovo u stvarnom vremenu (uz titlove), donosi Mobile World Live.

 Cloud computing.jpg Izvor: Pixabay

Verizon za testiranje usluge planira koristiti AWS-ovu pohranu u oblaku i računalne mogućnosti za pružanje usluga poslovnim korisnicima. Operator je objasnio da Zixi donosi tehnologiju „kontrolne ravnine“ kako bi se smanjilo kašnjenje u prijenosu podataka i pojednostavila veza između hostiranih softverskih usluga i krajnjih korisnika.

Verizon je 2020. lansirao svoj 5G Edge s AWS Wavelength, a usluga je dostupna u 17 američkih gradova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI