AMERIČKA ZRAKOPLOVNA INDUSTRIJA Izražavaju zabrinutost za 5G C-Band | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AMERIČKA ZRAKOPLOVNA INDUSTRIJA Izražavaju zabrinutost za 5G C-Band

Autor Ivan Vukić

Nastavljaju se problemi s mogućom interferencijom signala

 Avion zrakoplov slijetanje (2).jpg Izvor: Pixabay

Najviši zrakoplovni dužnosnik američke vlade obavijestio je političare o radu na rješavanju smetnji iz C-Band 5G mreža s visinomjerima zrakoplova, što je problem za koji je šef jedne grupe zrakoplovne industrije tvrdio da je bio poguban za manje tvrtke.

Administrator američke Federalne uprave za zrakoplovstvo (FAA) Steve Dickson rekao je pododboru Kongresa da postoji zabrinutost zbog potencijalnog utjecaja putnika koji koriste uređaje s 5G tijekom slijetanja, ističući da bi svako povećanje razine snage na tornjevima uzrokovano potražnjom moglo povećati smetnje u visinomjerima.

Državni službenik je pohvalio spremnost mobilne industrije na dijeljenje podataka, ali je istaknuo kako "moramo sami sebi dokazati da nema opasnosti". Dicksonov pomirljivi ton nije ponovila Faye Malarkey Black, predsjednica i izvršna direktorica Regionalnog udruženja zračnih prijevoznika.

 Avion zrakoplov slijetanje (3).jpg Izvor: Pixabay

Pododboru je rekla da su se ograničenja za slijetanja u uvjetima slabe vidljivosti, koja se oslanjaju na visinomjere, pokazala "katastrofalnim" za manje zračne prijevoznike. Dickson je rekao da će podaci prikupljeni iz mobilne industrije "davati preporuke za modifikacije" trenutnih visinomjera ili specifikacija za novu opremu.

Dennis Roberson, predsjednik i izvršni direktor konzultantske tvrtke Roberson and Associates, ponudio je neovisnu tehničku ekspertizu objašnjavajući da potencijal za smetnje postoji iako postoji jaz između C-pojasa i frekvencija koje koriste visinomjeri zrakoplova, prenosi Mobile World Live.

 Avion zrakoplov slijetanje (1).jpg Izvor: Pixabay

Starija oprema u zrakoplovima posebno je teško pogođena ovim potencijalnim smetnjama: "Ovi su prijemnici osjetljivi na prijenose daleko izvan njihovih dodijeljenih opsega", primijetio je Roberson.

Predsjednica i izvršna direktorica udruženja bežične industrije CTIA Meredith Atwell Baker rekla je pododboru da 5G i zrakoplovstvo mogu sigurno koegzistirati te istaknula potencijal nove generacije tehnologije koja će pomoći u zatvaranju digitalnog jaza u zemlji.

Dickson je tvrdio da FAA i Ministarstvo obrane moraju biti više uključeni u buduće aukcije spektra, napominjući da je njegova agencija pokušala zaustaviti prodaju C-Banda zbog aktualnih problema sa smetnjama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI