NOVA MREŽA Wi-Fi 6 Release 2 rješava problem stabilnosti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NOVA MREŽA Wi-Fi 6 Release 2 rješava problem stabilnosti

Autor Smartlife

Za internet bez prekida i pauza, bez smetnji…

 Netgear-WiFi-ruter-1.jpg Izvor: Mondo portal

Od početka pandemije povećala se potreba za većom brzinom obrade podataka, što istovremeno traži i stabilnu komunikacijsku mrežu. Budući da veći dio građana vrijeme provodi kod kuće, Wi-Fi je još više dobio na značaju – još se od početka 2021. govori o šestoj generaciji Wi-Fi mreže koja je donijela veću brzinu i efikasnost.

Wi-Fi 6 se od početka fokusira i na objekte u kojima je intenzivnija cirkulacija ljudi (na primjer aerodromi, bolnice, tržni centri) te rješava probleme zagušenog protoka. Wi-Fi alijansa je najavila još jednu verziju bežične mreže – Wi-Fi 6 Release 2 – a cilj nije ubrzati performanse nego optimizirati konekcije, posebno na mjestima s većim protokom ljudi.

 Wi-Fi wireless.jpeg Izvor: Mondo portal

Tako je Wi-Fi 6 postao „Release 1“, a Release 2 je stigao 5. siječnja 2022. te se ne tiče pojedinačnih korisnika, bar ne direktno. Fokusira se na mjesta s većim brojem internet konekcija, što bi na primjer moglo koristiti uredima s velikim brojem zaposlenih, ali i hotelima te svim prostorima u kojima je puno onih kojima je internet neophodan.

Novi Release 2 je kompatibilan s MU-MIMO uplink konekcijama, što je korisno za Zoom sastanke odnosno situacije kada se veći broj sudionika nekog online skupa priključuje s istog mjesta te pokreće kamere na svojim uređajima. Za dobru kvalitetu nije potreban samo odličan protok podataka nego i pouzdana konekcija. Upravo tu Wi-Fi 6 Release 2 stupa na scenu.

WiFi 6 Explained
Izvor: Youtube

Wi-Fi 6 Release 2 donosi i nove alate koji pomažu u pametnijem korištenju energije – sve je više uređaja koji se automatski povezuju na internet, a nisu svi kontrolirani od strane ljudi. Takvi uređaji su „neovisni“, a WiFi 6 Release 2 se brine da troše manje energije tako što ih „uspavljuje“ kada njihove usluge nisu neophodne.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI