Rimac Nevera na kriptomarkama Hrvatske pošte | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Rimac Nevera na kriptomarkama Hrvatske pošte

Autor Krunoslav Ćosić

Hrvatska pošta je u suradnji s tvrtkama BitX i NodeFactory predstavila treću hrvatsku kriptomarku

 Rimac Nevera kriptomarka (3) Izvor: Hrvatska pošta

Hrvatske kriptomarke zamišljene su kao savršena kombinacija analognog i digitalnog, a ova treća posebno je važna jer ovjekovječuje hrvatski hiperautomobil budućnosti – Rimac Neveru, ističu iz Hrvatske pošte. Marka izlazi povodom 30 godina izdavanja poštanskih maraka Republike Hrvatske.

Na kriptomarkici piše „All-electric Criatian hypercar 1914HP 412 km/h“ čime su istaknute sve bitne karakteristike električnog automobila Rimac Nevera. U ponudi je prvih 1500 kriptomarki u interaktivnoj mrežnoj trgovini Hrvatske pošte. Autori marke su Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, dizajneri iz Zagreba, a fotografiju je snimio Danijel Palčić. 

 Rimac Nevera kriptomarka kategorije Izvor: Hrvatska pošta

Možete kupiti jednu ili više Kriptomaraka podijeljenih u pet kategorija koje se prodaju u svim većim poštanskim uredima, na stranicama epostshop.hr te u interaktivnoj mrežnoj trgovini. Kategorije se dodjeljuju nasumično.

Zlatna Nevera pripada kategoriji 1 u kojoj je dostupno 2000 markica, od čega 100 za kupnju kriptovalutama. Srebrna Nevera dostupna je u 4000 komada, od toga 200 u kriptovalutama. U trećoj je kategoriji Brončana Nevera (6000 u prodaji, 300 za kupnju u kriptovalutama). U četvrtoj je kategoriji Siva Nevera (8000 u prodaji, 400 za kupnju u kriptovalutama). Plava Nevera je u petoj kategoriji (10.000 u prodaji, 500 za kupnju u kriptovalutama). Ukupna naklada je 30.000 primjeraka.

Kupnja kriptovalute Rimac Nevera

 Rimac Nevera kriptomarka (2) Izvor: Hrvatska pošta

Trgovinu predstavlja slika koja je podijeljena na 1500 kvadratića. Svakom kvadratiću dodijeljena je nasumična marka. Možete saznati koji je serijski broj dodijeljen kvadratiću nakon što obavite kupnju. Sivi kvadratići su dostupni za kupnju, a oni u boji su već kupljeni.

Prilikom kupnje odaberite jedan (do maksimalno 5) sivih kvadratića ako želite kupiti neku slobodnu marku. Ako ne želite odlučiti koji ćete kvadratić odabrati, samo pritisnite gumb "Kupi nasumično" i kupite nasumično odabranu marku u trgovini. Nakon odabira nastavite na košaricu kako bi potvrdili kupnju i došli do obrasca za podatke o dostavi.

Unesite svoju Ethereum adresu na koju će biti dostavljena vaša digitalna marka te ostale podatke za dostavu kako bi vam iz Hrvatske pošte dostavili i fizičku marku koja pripada vašoj digitalnoj kriptomarki.

 Rimac Nevera kriptomarka (1) Izvor: Hrvatska pošta

Nakon unosa podataka bit ćete preusmjereni na platformu za plaćanje. Plaćanje se može obaviti samo u kriptovaluti, a možete birati između 9 kriptovaluta (Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, EOS, Ripple, DAI, Stellar, USDT, USDC). Potom će vam se pokazati QR kod čijim skeniranjem pokrećete plaćanje. Proces može trajati i nekoliko minuta.

Kada je plaćanje uspješno izvršeno, bit ćete vraćeni u trgovinu Hrvatske pošte. Tada će u vaš novčanik (čiju ste adresu naveli kod unosa podataka) biti poslana vaša digitalna marka.

Hrvatska pošta je u 2020. godini izdala dva prigodna bloka s kriptomarkama s različitim motivima koji prikazuju poštanski prijevoz kroz stoljeća. Tako je Hrvatska, uz Austriju i Gibraltar, postala treća zemlja na svijetu koja je izdala vlastiti NFT (non-fungible token).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI