OVO SU TELEFONI KOJI ĆE DOBITI MIUI 13 Tri ključne stvari korisničkog sučelja | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OVO SU TELEFONI KOJI ĆE DOBITI MIUI 13 Tri ključne stvari korisničkog sučelja

Autor Smartlife

Xiaomi je službeno objavio informacije koje će zanimati korisnike njihovih pametnih telefona

 MIUI-13.jpeg Izvor: Mi.com

Prvog dana nakon službenog predstavljanja MIUI 13 beta verzija već je stigla na Xiaomi i Redmi uređaje u Kini, a Lei Jun, CEO i jedan od osnivača ove kompanije, najavio je da su tri ključne stvari novog korisničkog sučelja privatnost, efikasnost i sigurnost.

Globalno ažuriranje uređaja s MIUI 13 GUI-jem očekuje se u prvom kvartalu 2022. godine, a za sada se beta verzija može instalirati na Xiaomi Mi 4, Mi 11 Ultra, Mi 11 Pro, Mi 11, Mi 11 Lite 5G, Redmi K40 Pro i Redmi K40. Stabilna verzija GUI-ja se očekuje za ove i još poneke uređaje u siječnju.

 Xiaomi-12.jpeg Izvor: Mi.com

Prije ažuriranja kompanija je objavila popis uređaja koji će prvi dobiti MIUI 13 u Q1 2022. dok se za ostale još uvijek ne zna kada će i hoće li uopće dobiti novi GUI. Nekima bi moglo biti zanimljivo da se niti jedan Poco model ne spominje. Popis obuhvaća sljedeće modele:

Xiaomi Mi 11
Xiaomi Mi 11 Ultra
Xiaomi Mi 11i
Xiaomi Mi 11X Pro
Redmi 10
Redmi 10 Prime
Xiaomi 11 Lite 5G NE
Xiaomi 11 Lite NE
Xiaomi Redmi Note 8 2021
Xiaomi 11T
Xiaomi 11T Pro
Redmi Note 10 Pro
Redmi Note 10 Pro Max
Redmi Note 10
Xiaomi Mi 11 Lite
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Redmi Note 10 JE

iOS kao uzor

MIUI 13 dolazi s Android 12 operativnim sustavom i radi se o verziji 12/21/27 koja uključuje sve najbitnije novosti novog Xiaomi launchera uključujući i optimizirane performanse, unaprijeđenu privatnost i nove widgete koji neodoljivo podsjećaju na one koje je Apple predstavio za novi iOS.

Nije tajna da je za MIUI korisnički interfejs, koji neodoljivo podsjeća na iOS, upravo Appleov OS najveći uzor te da svaki put kada Apple ubaci nešto novi Xiaomi to prekopira na svoj način: izbacivanje ladice s aplikacijama, widgeti i dio s obavijestima.

MIUI 13 Review: User Interface
Izvor: Youtube

Još je jedna od bitnih novosti to što je Xiaomi razvio MIUI 13 Pad, specijalnu verziju namijenjenu tabletima, usprkos činjenici da ih u ponudi ima samo nekoliko. Možda je ovo nagovještaj da će se Xiaomi više fokusirati na tablete u budućnosti ostaje za vidjeti, ali je svakako lijepa vijest čuti da se kompanija trudi prilagoditi svoj GUI za veće ekrane, što je rijetkost na Android tržištu.

Prema riječima predstavnika kompanije Xiaomi, više od 3.000 razvijenih aplikacija podržavat će specifične geste za velike ekrane kao što su pinch to zoom (za zumiranje) ili otvaranje aplikacije u manjem prozoru.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI