OPCIJA JE I DALJE TU, ALI... Kako vratiti dislike na YouTube? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OPCIJA JE I DALJE TU, ALI... Kako vratiti dislike na YouTube?

Autor Smartlife

Mnogima su palac gore i (naročito) palac dolje izuzetno bitni

 YouTube Dislike gumb.jpg Izvor: Youtube

YouTube je like opciju ostavio te se pored videa može vidjeti kolikom se broju korisnika video sviđa, ali se odrekao dislike gumba što je zasmetalo mnogima – ostali su bez alata koji im je pomagao u odluci hoće li svoje dragocjeno vrijeme potrošiti na neki video.

Navikli smo (digitalni) svijet mjeriti s like (sviđa mi se) gumbom pa je taj broj kroz vrijeme postao znak isplati li se pogledati neki sadržaj ili ipak ne. Društvene mreže su prije nekog vremena ustale protiv "palca" pa korisnici na platformi Instagram mogu izabrati žele li da se broj sviđanja javno vidi ili da bude skriven.

Kao i za svaki drugi problem na internetu tako i za ovaj postoji rješenje pa se opcija može vratiti uz pomoć ekstenzije. Takozvano „lajkanje“ je možda najvitalniji dio društvenih platformi, funkcija koja je bitno promijenila način na koji korisnici doživljavaju druge i sebe. Već neko vrijeme se govori o tome da bi funkciju trebalo sakriti pa je YouTube u studenom 2021. ustao protiv dislike gumba.

 YouTube-DIslike-ukinut.jpg Izvor: Youtube

O ukidanju „palca dolje“ raspravljalo se od ožujka, a odluka je krajem 2021. postala službena. To znači da korisnici ne mogu ocjenjivati popularnost nekog videa na osnovu broja onih kojima se nije dopao. Novina je navodno korisna za one sadržaje koji su nepravedno padali u sjenu, a zbog toga što su bili meta organiziranih grupa koje se s njihovim videima nisu slagali.

Dislike gumb je ostao pa će se negodovanje i dalje moći demonstrirati na ovaj način. Drugačije je samo to što broj više nije vidljiv svima. Kreatori videa imaju pristup broju onih kojima se njihov video nije svidio, što je korisno – bar onima koji ovakve sugestije prihvaćaju.

How To Restore Dislikes on YouTube
Izvor: Youtube

I drugi korisnici žele uvid u broj negativnih reakcija, a sada mogu vratiti opciju preko ekstenzije za Chrome i Firefox. U pitanju je Return YouTube Dislike, a potrebno je otići na stranicu, kliknu na Install nakon čega se dobije link prema ekstenziji. Nakon što se sve to napravi dislike brojači će biti ponovo vidljivi – i korisni.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI