Daj podatke ili više nema korištenja aplikacije Google Maps | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Daj podatke ili više nema korištenja aplikacije Google Maps

Autor Smartlife

Ako ne odobrimo prikupljanje podataka Google Maps će zabraniti korištenje pune funkcionalnosti navigacije

 Google Maps Croatia Izvor: Shutterstock

Google bi pojedinim korisnicima mogao uskoro ukinuti uslugu navigacije, kroz aplikaciju Google Maps odnosno Google Karte, objavio je 9to5Google.

Korisnici Google Maps navigacije morat će pristati na dijeljenje svojih podataka kako bi mogli nastaviti s korištenjem aplikacije. Prema istom izvoru riječ je o crowdsourced data tj. podacima o gužvi i posjećenosti na popularnim mjestima koji omogućuju aplikaciji Google Maps praćenje broja ljudi u nekom objektu ili na lokaciji, a na osnovu tih podataka slijede preporuke što korisnici u nekom trenutku mogu očekivati.

Google je preko novog info panela u aplikaciji korisnike počeo obavještavati da je neophodno uključiti tzv. crowdsourced data opciju kako bi mape bile bolje kako za samog korisnika tako i za sve druge koji koriste Google Maps.

Kompanija kaže sljedeće: “Dok se krećete Google prikuplja podatke poput GPS lokacije i rute kojom ste krenuli. Ovi podaci se mogu koristiti za to da informacije, uključujući stanje u prometu i smetnje u realnom vremenu, budu vidljive drugima i da im pomognu u pronalasku najbržeg puta. Ova ažuriranja mape neće biti povezana s vašim Google računom ili uređajem".

Ispod info panela ponuđene su dvije opcije - Otkaži i Kreni. Odaberete li Kreni podijelit ćete sve svoje podatke o kretanju s Google kompanijom i korištenje navigacije ostat će nepromijenjeno. Ako odaberete Otkaži, Google će vam ukinuti navigaciju po sistemu navođenja od skretanja do skretanja s glasom i ostat će vam samo putokazi koji će se pojavljivati na ekranu kao smjernice, ne kao navigacija u realnom vremenu i bez glasa.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI