Ostvaren je 5G poziv na najvećoj udaljenosti na svijetu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Ostvaren je 5G poziv na najvećoj udaljenosti na svijetu

Autor Krunoslav Ćosić

Poziv je ostvaren korištenjem spektra od 850 MHz, na udaljenosti od 113 km

 Telstra Izvor: Telstra

Australska Telstra i švedski Ericsson ostvarili su 5G poziv na najvećoj udaljenosti na svijetu. 5G Standalone (5G SA) podatkovni poziv ostvaren je na udaljenosti od 113 km, s Telstrine bazne stanice u radu u Gippslandu, Victoria.

Za poziv je korišten Telstrin spektar od 850 MHz i najnoviji Ericssonovov mrežni softver za 5G SA. Navedeno će Telstri omogućiti da svoju 5G prisutnost još više proširi u regionalnim područjima. Test je proveden pomoću komercijalno dostupnog pametnog telefona.

„Ovo postignuće još je jedan primjer Telstrine težnje za inovacijama u korist svih svojih kupaca, posebno onih u regionalnim područjima. Zemljopis i demografija Australije predstavljaju izazove bilo kojem pružatelju usluga mreže, ali Telstrina posvećenost da isporuči tehnologiju svim svojim kupcima potiče ovakve inovacije. I upravo inovacije, u partnerstvu s Ericssonom, postavljaju Telstru na vodeću svjetsku poziciju kada je u pitanju 5G“, izjavio je Nikos Katinakis, izvršni direktor Telstra Group, Mreže i IT.

 5G poziv Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Emilio Romeo, čelnik Ericssona, odgovoran za Australiju i Novi Zeland, kaže: „Ovaj novi svjetski rekord proširenog dometa 5G stanice od 113 km velika je pobjeda za ruralnu i regionalnu Australiju te Telstri pruža još jednu mogućnost pokrivanja. Bilo da se radi o učenju na daljinu, posebno za vrijeme lockdowna ili o olakšavanju usluga telezdravstva preko 5G i drugih sličnih aplikacija, ova današnja najava pokazuje Telstrinu i Ericssonovu stalnu predanost osnaživanju Australaca većim brzinama, većom praktičnošću i superiornom povezivošću.“

Telstra će ovu mogućnost velikog dometa osigurati na temelju lokalnih zahtjeva i okruženja svake mobilne stanice.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI