NAPOKON SU IZMISLILI PAMETNI LOKATOR Nema više izgubljenih stvari | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAPOKON SU IZMISLILI PAMETNI LOKATOR Nema više izgubljenih stvari

Autor Krunoslav Ćosić

Pronađite izgubljene predmete uz Bluetooth koji će vas upućivati uz vizualno usmjeravanje

  Izvor: Samsung

Lokator se pričvrsti za bilo kakav predmet (putnu torbu, školsku torbu, dječju dudu, mobitel…). Ako ne možete pronaći predmet za koji je lokator zakvačen, upotrijebite svoj pametni telefon ili tablet putem usluge SmartThings Find.

Galaxy SmartTag+ je Samsungov lokator opremljen Bluetooth Low Energy (BLE) i ultra širokopojasnom (UWB) tehnologijom tako da može što preciznije odrediti lokaciju izgubljenog predmeta.

Koristi tehnologiju proširene stvarnosti (AR) za vizualno usmjeravanje prema mjestu na kojem se nalazi nestali predmet, a sve to pomoću kamere pametnog telefona. Uz pomoć AR Finder sučelja, korisnici s lakoćom mogu slijediti upute na svojem pametnom telefonu koji podržava UWB, poput Samsung Galaxy S21+ 5G ili Galaxy S21 Ultra 5G pametnih telefona.

  Izvor: Samsung

Sučelje na telefonu ili tabletu prikazuje udaljenost od Galaxy SmartTag+ lokatora, usmjeravajući korisnika prema njegovom mjestu nalaženja. Kada se korisnik približi lokaciji gdje se nalazi Galaxy SmartTag+, moguće je aktivirati glasan zvuk ako se predmet ne nalazi na vidljivom mjestu, npr. ako je zagubljen ispod garniture ili kreveta.

Čak i ako se Galaxy SmartTag+ ne nalazi u neposrednoj blizini nego na većoj udaljenosti od vlasnika tehnologija se temeljim na tome što lokatori koriste BLE povezanost i snagu mreže Galaxy uređaja. Kako to funkcionira?

  Izvor: Samsung

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Korisnici usluge SmartThings Find mogu se odlučiti za prijavu putem aplikacije SmartThings i omogućiti svom pametnom telefonu ili Galaxy tabletu da drugima također pomognu u pronalaženju vlastitih izgubljenih lokatora ili uređaja.

Kada korisnik prijavi da izgubljeni predmet s lokatorom nedostaje u SmartThings Find aplikaciji, bilo koji obližnji Galaxy uređaj koji se uključio upozorit će SmartThings poslužitelja o svojoj lokaciji, čime korisnik prima obavijesti. Svi podaci unutar SmartThings Find softvera su šifrirani i zaštićeni tako da se lokacija oznake ne otkriva nikome osim vlasniku.

Ali, nije pronalaženje izgubljenih stvari jedina funkcionalnost Samsungovog Galaxy SmartTaga+. Ako je korisnik zaboravio isključiti noćno svjetlo a već se nalazi izvan doma, moguće je iskoristiti Galaxy SmartTag+ ili SmartTag za daljinsko isključivanje svjetla. Kroz aplikaciju SmartThings moguće je odabrati različite funkcije koje lokator može izvršiti.

Cijena za Samsung Galaxy SmartTag+ lokator je 299 kuna, a dolazi u crnoj boji.