SAMOODRŽIVI PAMETNI SPREMNICI ZA OTPAD: Uz solarni panel komuniciraju s mobilnom mrežom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SAMOODRŽIVI PAMETNI SPREMNICI ZA OTPAD: Uz solarni panel komuniciraju s mobilnom mrežom

Autor Krunoslav Ćosić

Spremnici za otpad postavljeni su na ulazu u Park prirode Biokovo i izazivaju pozornost jer ovo nisu obične kante

  Izvor: A1 Hrvatska

Niti kante za smeće nisu više ono što su bile. Pokazuje to najnoviji primjer s planine Biokovo koja je u posljednje vrijeme poznata i po Skywalk vidikovcu Nebeska šetnica. Upravo tamo je A1 Hrvatska postavila dva samoodrživa pametna spremnika za otpad.

Ukoliko svoje smeće želite odložiti u ovaj spremnik na ulazu u Park prirode Biokovo, on se nalazi ispred recepcije. Ne morate čak brinuti niti oko toga da li je napunjen. Zahvaljujući ugrađenoj preši, kapacitet mu se povećava za 10 puta te se tako smanjuje učestalost pražnjenja odnosno odvoza otpada.

  Izvor: A1 Hrvatska

  Izvor: A1 Hrvatska

Spaja se na A1 NB IoT mrežu kojom je pokrivena cijela Hrvatska, a radi se o mobilnoj mreži namijenjenoj za spajanje uređaja upravo ovakvog tipa (raznih pametnih uređaja i senzora). Spremnik ima IoT senzor napunjenosti i opremu za komuniciranje s A1 Digital IoT cloud platformom te je u realnom vremenu omogućen uvid u status i stanje spremnika.

Ovakva pametna rješenja poput solarnih, pametnih spremnika za otpad itekako su dobrodošla, pogotovo u zaštićenim područjima gdje je očuvanje ravnoteže ekosustava od krucijalne važnosti. U vrijeme obilježeno pandemijom koronavirusa, pametnim spremnicima ispunjavamo najviše higijenske standarde jer se otvaraju beskontaktno i imaju antibakterijski premaz.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI