GRAD VELIKA GORICA: Stanica za mjerenje kvalitete zraka | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GRAD VELIKA GORICA: Stanica za mjerenje kvalitete zraka

Autor Krunoslav Ćosić

Korištenjem naprednih tehnologija osiguran je precizan i pouzdan alat za mjerenje kvalitete zraka u Velikoj Gorici

  Izvor: Gorica.hr

Grad Velika Gorica u suradnji s kompanijom A1 Hrvatska omogućuju Velikogoričanima mjerenje kvalitete zraka u njihovom gradu. Stanica za mjerenje kvalitete zraka nalazi se u naselju Donja Lomnica, na objektu društvenog doma pokraj područne škole i vrtića. Mjerna stanica u Donjoj Lomnici prva je u nizu mjernih stanica koje se planiraju postaviti na širem području Velike Gorice.

Grad Velika Gorica obvezan je sukladno Zakonu o zaštiti zraka (Narodne novine 127/2019) i vlastitom Programu zaštite zraka, ozonskog sloja, ublažavanja klimatskih promjena i prilagodbe klimatskim promjenama redovito provoditi mjerenja kvalitete zraka posebne namjene radi utvrđivanja kvalitete zraka na područjima za koja postoji sumnja u prekomjerno onečišćenje zraka, bilo zbog lokalnih uvjeta ili zbog pritužbi građana.

  Izvor: A1 Hrvatska

Korištenjem suvremenih informacijsko-komunikacijskih tehnologija građani imaju otvoreni pristup podacima o uvjetima i kvaliteti življenja na području grada. Stanica je opremljena senzorima na NB IoT (Narrowband Internet of Things) mreži koji bežično komuniciraju omogućujući neprekidan uvid u podatke o mjerenju.

A1 Smart City Air Quality sustav je rješenje koje koristi naprednu A1 NB IoT mrežu za prikupljanje i analizu podataka, zbog čega je cijeli proces fleksibilniji i povoljniji, nego s konvencionalnim stanicama.

Podaci o kvaliteti zraka u realnom se vremenu mogu pratiti na internetskim stranicama Grada.